19 / 04 / 2024

Balçova Teleferik 5 Nisan'da açılıyor!

Balçova Teleferik 5 Nisan'da açılıyor!

Beklentilerin çok üzerinde yolcu taşıması nedeni erken bakıma alınan Balçova Teleferiği'nin bir sonraki periyodik bakımlarının da tamamlandığı, 5 Nisan Salı gününden itibaren yeniden hizmet vermeye başlayacağı ifade edildi.




Uzmanlar tarafından verilen olumsuz raporların ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 yıl sonra yenilenip hizmete açılan ve beklentilerin çok üzerinde yolcu taşıması nedeni erken bakıma alınan Balçova Teleferiği'nin bir sonraki periyodik bakımlarının da tamamlandığı, 5 Nisan Salı gününden itibaren yeniden hizmet vermeye başlayacağı ifade edildi. Yetkililer yılda bir kez yapılması zorunlu olan periyodik bakım çalışması kapsamında sistemdeki tüm hareketli parçaların elden geçirildiğini, talimatlar kapsamında değiştirilmesi gereken parçaların yenilendiğini, otomasyon ve elektrik sistemlerinde de iyileştirme ve bakımların yapıldığını aktardı.


Yolcu konforu artırıldı


Bakım çalışmaları sırasında kabinlerde yolcu konforunun artırılması adına ses ve sarsıntıyı azaltacak iyileştirmelerin de gerçekleştirildiği bildirilirken, yolcuların temas ettiği tüm aksamların da hijyen kuralları çerçevesinde özel malzemeler kullanılarak temizlendiği vurgulandı. Tesislerdeki güvenlik görevlilerinin sayısı artırılırken, giriş kapılarına elektronik kontrol sistemlerinin kurulduğu yaz döneminde sırada bekleyenlerin güneşten etkilenmemesi için giriş bölümüne gölgelikler kurulduğu belirtildi.



Yeni Asır


Geri Dön