18 / 04 / 2024

Balıkesir Karesi'de inşaat ruhsatı için bekleyen kalmadı!

Balıkesir Karesi'de inşaat ruhsatı için bekleyen kalmadı!

2015 yılında toplam 820 adet inşaat ruhsatı veren Karesi Belediyesinde ruhsat için bekleyen herhangi bir proje kalmadı. Eksiksiz başvurular, bir hafta içerisinde geri dönüş alabiliyor.



Onay için yapılan başvuruların tamamını sonuca ulaştıran belediye planlı şehirleşme ve yapılaşma konusunda ciddi adımlar atıyor. Mart ayında yapı denetim firmalarıyla bir araya gelen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi İlçesi nde fazla iş yükü ve zaman kaybına neden olan ön onayın kaldırıldığını açıklamış, ruhsat işlemlerinde vatandaşlara büyük kolaylıklar sağlamıştı. 


Ön onayın kaldırılmasının ardından Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve ekibinin özverili çalışmaları neticesinde 2015 yılında toplam 820 adet inşaat ruhsatı verildi. Onay için gelen proje dosyalarının eksiksiz ve doğru olması halinde vatandaşlar, Karesi Belediyesi'nden bir hafta içerisinde geri dönüş alabiliyor. 


Karesi Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sonucunda belediyede şuan onay ve ruhsat bekleyen bir proje kalmadı. Ruhsat verme işlemlerinin sekteye uğramadan devam etmesini ve kendilerine onay için gelen dosyaların doğru ve eksiksiz olması halinde, bir haftada sonuca ulaştırmayı hedefleyen Karesi Belediyesi, planlı şehirleşme ve yapılaşma konusunda ciddi adımlar atıyor.



Balıkesir Birlik




Haber Yeni Gazetem'de şu şekilde yer aldı;


2015 yılında toplam 820 adet inşaat ruhsatı veren Karesi Belediyesi’nde ruhsat için bekleyen herhangi bir proje kalmadı. Onay için yapılan başvuruların tamamını sonuca ulaştıran belediye planlı şehirleşme ve yapılaşma konusunda ciddi adımlar atıyor.


Ön onayın kaldırılmasının ardından Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve ekibinin özverili çalışmaları neticesinde 2015 yılında toplam 820 adet inşaat ruhsatı verildi. Onay için gelen proje dosyalarının eksiksiz ve doğru olması halinde vatandaşlar, Karesi Belediyesi’nden bir hafta içerisinde geri dönüş alabiliyor.


Yeni Gazetem


Geri Dön