25 / 04 / 2024

Balıkesir'e 2 bin 400 konut geliyor!

Balıkesir'e 2 bin 400 konut geliyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, iştiraki olan Balıkesir Toplu Konut AŞ eliyle 2 bin 400 konut yapmak için çalışmalara başladı. Kentteki ilk konut projesinin tanıtımını Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur yaptı




Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaşları ekonomik koşullarla ev sahibi yapabilmek için başlattığı 2 bin 400 konutluk dev projenin tanıtımını Başkan Ahmet Edip Uğur yaptı. GYODER Başkan Yardımcısı Haluk Sur'un da gayrimenkul sektörünü temsil ettiği toplantıya vatandaşlar ve gayrimenkul yatırımcıları yoğun ilgi gösterdi. Başkan Uğur, Körfez geçişi, İzmir-İstanbul otoyolu ve Çanakkale köprüsü projelerinin bitmesiyle Marmara'da ulaşım ağlarının kesişiminde Balıkesir'in bulunacağını söyledi. Sanayi, turizm ve lojistik alanlarında yoğun yatırım talepleri geldiğini belirten Uğur, bu yatırımlara fiziki mekan oluşturmak için planlama yaptıklarını bildirdi. Uğur, "Balıkesir için yeni bir çığır açtığımız bu mutlu günde bizlerle olduğunuz için teşekkürler. Yeni Karesi, Balıkesir'in Nişantaşı, Topağacı, Maçkası olacak. Ben de Yeni Karesi'den ilk dairemi alıyorum" dedi.



"Zemini sağlam, havadar" 


Proje alanının Edremit çevreyoluna 500 metre mesafede ve şehre hakim bir tepede olduğunu ifade eden Başkan Uğur, "Zemini sağlam, havadar, şehir manzarasına karşı. Kaz dağlarının esintisini alan bir konumda. İşte Balıkesir'in yeni yaşam alanlarının ilk adımı Yeni Karesi. Balıkesir'e de bu yakışır. Balıkesir'in ışıklarının izleneceği, keyifli bir yaşam alanı. Projemiz iki etaptan oluşuyor. Toplam 2 bin 400 konut. Projede 54 dönüm park ve rekreasyon alanı var. 2 bin 300 metrekare sağlık tesisi, 2 bin metrekare cami, 6 bin metrekare okul olmak üzere 64 bin metrekare sosyal donatı alanı var. Konut blokları 147 bin metrekare alanda bulunuyor. 1. etap, toplam 107 dönüm alan üzerinde inşa edilecek. Altı farklı blok ve 11 farklı tip daire var. Toplam 27 blok. Türk aile yapısına uygun daireler, birbirinin önünü kapatmayacak şekilde tasarlandı. Komşuluk ölmeyecek, selamlaşma bitmeyecek" açıklamasını yaptı. 



Devamı da gelecek 


Deprem kuşağındaki Balıkesir'i sağlam zeminli tepelere taşıyarak geniş bulvarları, yeşil alanları ve sosyal donatılarıyla ferah bir şehir inşa ederek geleceğe çok daha güzel bir kent bırakmak istediklerini ifade eden Uğur, benzer projeleri tüm ilçelerde hayata geçireceklerini kaydetti. GYODER Başkan Yardımcısı Haluk Sur ise bu yatırımın kamu eliyle yapılan ateşleyici bir proje olduğunu, "Yeni Karesi" ile başlayan nitelikli proje silsilesinin yeni alışveriş merkezi ve otel yatırımlarıyla devam edeceğini söyledi. 



540 daireye açılışa özel fiyat


Projede 2+1, 3+1, 4+1 ve 70 metrekareden başlayıp 170 metrekareye kadar farklı boyutlarda 11 farklı daire tipi olacak. 2 bin 400 süper lüks konuttan ön taleple ilk aşamada 540 daire lansmana özel fiyatlarla satışa sunuldu. Başvuru sırası önceliğiyle 200 lira kayıt ücretini BALTOK hesabına yatıran başvuru sahiplerine üç ay içerisinde bankalarla yapılacak anlaşma çerçevesinde uzun vade ve düşük taksit imkanı sunularak, kesin satış yapılacak. Tapu tahsis hak sahiplerine, özel fiyat ve özel ödeme koşulları ile ev sahibi olma imkanı verilecek. Hak sahipleri başvurularını Emlak İstimlak Daire Başkanlığı'ndaki Beyaz Masa personeline yapacak.



Yeni Asır


Geri Dön