25 / 04 / 2024

Bank of America'dan 2023 işsizlik şoku öncesinde hisseleri satın tavsiyesi!

Bank of America'dan 2023 işsizlik şoku öncesinde hisseleri satın tavsiyesi!

Bank of America stratejistleri hisse senedi yatırımcıları işgücü piyasasında görülen soğuma ve Fed politikalarında daha yumuşak bir duruş yaşanacağı beklentileriyle ortaya çıkan iyimserliğin haddinden fazla olabileceğini söyledi.



Bank of America stratejistleri hisse senedi yatırımcılarının gittikçe soğuyan işgücü piyasası ve Fed ekseni etrafındaki iyimserliğinin çok fazla abartıldığını ifade ederken gelecek yıl iş kayıplarında yaşanacak olası bir artış öncesinde rallinin satılmasını tavsiye ediyor.

Michael Hartnett liderliğindeki stratejistler, küresel hisse senedi fonlarının son 3 ayın en büyük haftalık çıkışlarını gerçekleştirdiğini gösteren bir notta, "Bizim gibi düşüş beklentisi olanlar 2023 yılındaki işsizliğin, enflasyonun 2022’de ‘Ana Cadde’ Tüketici Güveni için olduğu kadar şok edici olacağından endişe ediyor" diye konuştu. Ekip 2023 yılının ilk yarısında hisse senetleri yerine tahvilleri tercih ettiğini tekrar ederek, "Buradan risk rallileri satıyoruz" dedi.

Hisse senetleri, Fed'in bir resesyondan uzaklaşmak için enflasyonu zamanında dizginleyebileceğine dair yapılan yatırımlar sayesinde son iki ayda toparlanmıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön