27 / 04 / 2024

Bankalar faizi yüzde 30'a çıkarmaya başladılar! İlk adımı o banka attı

Bankalar faizi yüzde 30'a çıkarmaya başladılar! İlk adımı o banka attı

Merkez Bankası politika faizini yüzde 17'den yüzde 9'a düşürdükten sonra Dolar'a karşı yaptığı hamleler mevduat faizini yüzde 30'a çıkardı.



ARADAKİ UÇURUM GİDEREK BÜYÜYOR

Merkez Bankası'nın tespit ettiği politika faizine rağmen bankalardaki mevduat faizlerinin yukarı çıkmasına ait değerlendirmelerini devam ettiren eski Ziraat  Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşçu sosyal medya hesabı
 Twitter'dan dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

Politika faiziyle mevduat faizleri arasındaki aralığa dikkat çeken Babuşçu paylaşımında “Politika Faizi % 9 Apolitik Faiz:) % 30” dedi.

Bankalar faizi yüzde 30 a çıkarmaya başladılar! İlk adımı o banka attı
Politika faiz, bir ülkenin para politikasının belirleyici faktörü olarak kullanılan oranı ifade eder. Central bank (merkez bankası) tarafından belirlenen politika faizi, ekonomik büyüme ve enflasyon hedeflerine ulaşmak için kullanılır. Faiz oranlarının yükselmesi, para arzını daraltmak ve ekonomik aktiviteyi yavaşlatmak için kullanılabilir, aynı şekilde düşürülmesi de para arzını artırarak ekonomik aktiviteyi teşvik etmek amacıyla kullanılabilir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön