25 / 04 / 2024

Bankalar faizi yüzde 30'a çıkarmaya başladılar! İlk adımı o banka attı

Bankalar faizi yüzde 30'a çıkarmaya başladılar! İlk adımı o banka attı

Merkez Bankası politika faizini yüzde 17'den yüzde 9'a düşürdükten sonra Dolar'a karşı yaptığı hamleler mevduat faizini yüzde 30'a çıkardı.



 Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tepki ve eleştirilere nazaran politika faizini yüzde 17'den 9'a indirdi. Fakat Merkez Bankası'nın doları sakinleştirmek  için yaptığı hamleler bankalardaki mevduat faizini yüzde 30'a yükselttti. kimi bankalar 'hoş geldin faizi' ismi altında mevduat yatırımına kapıyı açtı.

Merkez Bankası’nın gösterge faizini indirmesine nazaran mevduat faizindeki artış devam ediyor. Elde edilen bilgiye göre, sektör yeniden TL mevduat yarışına giriyor. Sektörde geçtiğimiz haftaya kadar yüzde 24 ile 27 oranında olan Türk Lirası mevduat seviyesi bugün itibariyle yüzde 30’a çıktı.

AKBANK İLK ADIMI ATTI

Yüzde 30 faiz uygulamasını ilk devreye sokan Akbank oldu. Akbank cuma günü aldığı karar ile bugün itibariyle 1 aylık TL mevduatına yüzde 30 faiz uygulayacak.  Akbank dün itibariyle 'Hoş Geldin' faizini yüzde 30’a çıkarttı. Diğer bankaların da rekabet hedefiyle bugün itibari ile bir aylık mevduata verdikleri faiz seviyesini yüzde 30’a göstermesi bekleniyor.

Bankalar faizi yüzde 30 a çıkarmaya başladılar! İlk adımı o banka attı

ÜÇ BÜYÜK BANKA DA KARAR ALDI

Diğer taraftan 3 büyük banka daha TL mevduatını yüzde 30’a çekmeye hazırlanıyor. Bu hafta içerisinde küçük ölçekli mevduat bankalarının bu seviyeyi yüzde 34’e kadar çıkartması bekleniyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön