18 / 04 / 2024

Bankalardan her bütçeye uygun evler satışta!

Bankalardan her bütçeye uygun evler satışta!

Vakıfbank elinde bulundurduğu konutları satışa çıkardı. Her bütçeye uygun olarak satılan dairelerin fiyatı 40 bin TL'den başlıyor.



Ödenmeyen kredi borçları nedeniyle binlerce konut bankaların elinde kalıyor. Takvim'de yer alan habere göre; Vakıfbank elinde kalan konutları 40 ila 80 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa çıkardı. 

İcradan satışa çıkarılan daireler normal piyasa koşullarına göre oldukça uygun fiyattan satılıyor. Bu nedenle bu evler ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar tarafından oldu.

İcradan satılan daireler genel olarak yüzde 50 avantajlı satılsa da bazı durumlarda bu avantaj yüzde 20'ye kadar düşebiliyor. 

Bankalardan her bütçeye uygun evler satışta!

İhale kazanıldığında ne yapılmalı?

Satışa çıkarılan evlerin ihalesi kazanıldıktan sonra  itiraz ya da fesih davası açılmazsa 10 gün içerisinde paranın tamamının ödenmesi gerekiyor. 

Gelir Vergisi Kanunu'na göre; ihale yoluyla satın alınan evler 3 yıl boyunca başka birine satılamıyor. Satışı yapılması durumunda da aradaki fark kadar gelir vergisi ödenmesi isteniyor. 

İcradan satılan evlerde dikkat edilecek bazı konular bulunuyor. Bunların başında ilk olarak dairenin kat mülkiyetine tabi olup olmadığı öğrenilmeli. 

Bu evlerde bir ortaklık olmamalı, bir kişiye ait olmalı, dairenin üzerinde ipotek veya haciz var ise satın alan bunu üstlenmiş olur. 

Bankalardan sudan ucuz satılık evler!


Geri Dön