27 / 04 / 2024

Bankalardan kentsel dönüşüme kredi desteği!

Bankalardan kentsel dönüşüme kredi desteği!

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında birçok banka kentsel dönüşüm kapsamında kredi desteği veriyor. Kentsel dönüşüme tabii konutta 1 yıl üzerinde yaşayan kiracılar, uygun faizlerle kentsel dönüşüm kredisinden faydalanabiliyor.



Ülkemizde kentsel Dönüşüm çalışmaları hızlanırken özel ve kamu bankaları kentsel dönüşüm kapsamında kredi desteği veriyor. Kentsel dönüşüme tabii konutta 1 yıl üzerinde yaşayan kiracılar, uygun faizlerle kentsel dönüşüm kredisinden yararlanabiliyor.

Kentsel dönüşüm projesi Türkiye’nin tamamını kapsıyor ve tüm risk taşıyan yapılar yararlanabiliyor. Kentsel dönüşümden yararlanmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na müracaat etmeniz gerekiyor. 

Ülkemizde kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanırken özel ve kamu bankaları kentsel dönüşüm kapsamında kredi desteği veriyor. Kentsel dönüşüme tabii konutta 1 yıl üzerinde yaşayan kiracılar, uygun faizlerle kentsel dönüşüm kredisinden yararlanabiliyor.

Kentsel dönüşümde kredi desteği nasıl veriliyor?

Kentsel dönüşüm projesi, devlet destekli bir proje olmasından dolayı çeşitli konularda devlet destekleri bulunuyor. Bunun en büyük örneği de dönüşüm kapsamında kredi çekilmesi durumunda yapılan faiz indirimidir. Dönüşüm kapsamında yenilenecek binanın yapısına göre değişiklikler gösterirken, 120 ay vade için ortalama yıllık yüzde 4 faiz indirimi sunuluyor. 

Kentsel dönüşüm kapsamındaki konutta 1 yıldan fazla sürede yaşayan kiracılar, uygun faizlerle kentsel dönüşüm kredisi kullanabiliyor.

İzlenecek adımlar nelerdir?

Kentsel dönüşüm kredisi için izlenmesi gereken adımları sizler için araştırdık. Bu şartlar tüm bankalar için aynıdır. Bu adımları izlemeniz durumda tüm desteklerden yararlanabilirsiniz.

1- Kredi desteği alabilmek için kat maliki ya da bina yönetiminin “Riskli Yapı Tespit Raporu” ile birlikte lisanslı kuruluşuna müracat edilir,

2- Kat malikleri tarafından yüklenici firma belirlenir ve inşaat yapım sözleşmesi yapılır,

3- Yüklenici firmanın gerekli koşulları sağladığı belgelendikten sonra kredi başvurunuz değerlendirmeye alınır,

4- Kentsel dönüşüm kapsamında her birey her bir konut için 100 bin TL olmak üzere maksimum 500 bin TL’lik kısım için faiz desteğinden yararlanabilir

5- Kentsel dönüşüm projesi kapsamında krediniz banka tarafından onaylandığında talep Bakanlık ile paylaşılır. Bakanlık incelemesi sonucunda kredi talebi uygun bulunursa faiz desteği sunuluyor.

Kentsel dönüşüm kredisi veren bankalar

- Denizbank
- Garanti Bankası
- Finansbank
- İş Bankası
- Akbank
- Halkbank
- ING Bankası
- Vakıfbank

Kentsel dönüşüm kredisi için gerekli evraklar

- Nüfus Cüzdanı
- Gelir Belgesi
- Tapu
- Riskli Bina Tespit Raporu İnceleme Formu

Kentsel dönüşüm kredisinin avantajları

- Devlet teşviği ile konut kredilerinde yıllık yüzde 4, işyeri kredilerinde yıllık yüzde 3 daha düşük faiz 
- Konut kredilerinde 120, işyeri kredilerinde 84 aya varan uzun vadeli geri ödeme fırsatı
- KKDF ve BSMV muafiyeti 
- İnşaat sonrası yenilenen konutta oluşacak değer artışı 
- Yenilenecek konutun ipoteği ile kredi kullandırımı 
- Kiracıların konut satın almak istemeleri halinde kullanacakları Konut kredilerine yıllık yüzde 4 faiz desteği  
- Noter, harç vb. işlemlerde muafiyetler

Kentsel dönüşüme ucuz kredi desteği müjdesi!

Kentsel dönüşüme kira veya düşük faizli konut kredisi desteği!

Nuran IŞIK/Emlakkulisi.com


Geri Dön