29 / 03 / 2024

Bankaların dağıttığı maaş promosyonlarından vergi alınacak mı?

Bankaların dağıttığı maaş promosyonlarından vergi alınacak mı?

Bankaların şirketlerle yaptığı maaş promosyonu ödemelerinden vergi alınabileceği yolundaki tartışmaya Prof.Dr. Murat Batı son noktayı koydu. Batı, bankaların yaptığı promosyon ödemelerinin maaş olarak sayılamayacağı için ücrete ilişkin gelir vergisi alınmayacağını yazdı.



Son dönemde bankaların çalışanlara verdiği maaş promosyonu ödemeleri adeta bir biri arasında yarış halini aldı.

Bankaların şirketlerle yaptığı maaş anlaşmasının beraberinde vergi tartışmasını da getirildi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mali Hukuk Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevini yapan Prof.Dr.Murat Batı, vergi tartışmasına açıklık getirdi.

Prof. Dr. Batı,  T24 internet sitesinde yer alan yazısında “Gelir vergisinin 61’inci maddesi uyarınca bir ödemenin ücret olarak sayılabilmesi için her şeyden önce işçi ve işveren ilişkisi bulunması gerekmektedir”  dedi.

Prof.Dr. Murat Batı’nın açıklamaları şu şekilde:

Bu aralar “Şu kamu kurumu çalışanları ücretlerini farklı bankadan almalarına karşılık şu kadar Türk Lirası promosyon adı altında ödeme alacak” gibi çeşitli haberlere denk geliyoruz. Hatta bu tutarlar 2 ya da 3 maaşa da denk geliyor neredeyse. O yüzden konuya Maliye el atmadan açıklama getireyim.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön