18 / 04 / 2024

Banu Çetinkol kimdir?

Banu Çetinkol kimdir?

Banu Çetinkol, inşaat endüstrisinin global jenerik markası Hilti Türkiye’nin Pazarlama Direktörlüğü görevine atandı. Peki, Banu Çetinkol kimdir? Banu Çetinkol, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı?



Banu Çetinkol kimdir?

Banu Çetinkol, satış ve pazarlama alanında uzun yıllar görev yapıyor. Banu Çetinkol, inşaat endüstrisinin global jenerik markası Hilti Türkiye’nin Pazarlama Direktörlüğü görevine atandı. 


Banu Çetinkol, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde lisansını tamamladı. 


Yüksek lisansını Doğuş Üniversitesi’nde pazarlama alanında yapan Çetinkol, iyi derecede İngilizce biliyor.


Kariyer yolculuğuna Beytem İnşaat Şirketi’nde Kontrol Mühendisi olarak başlayan Banu Çetinkol, Koç Yapı’ da Satınalma Mühendisliği görevinde bulundu. 14 yıldır  Hilti Türkiye’de Satış Planlama Uzmanı, Lojistik Müdürü, Ürün Müdürü, Müşteri Hizmetleri Müdürü, Bölge Satış Müdürü, Stratejik Pazarlama Müdürü ve Strateji Geliştirme Direktörü olarak kariyer basamaklarını tırmanan Çetinkol, şimdi ise Hilti Türkiye’nin Pazarlama Direktörü oldu. 


2001 yılından bu yana Hilti Türkiye’nin çeşitli birimlerinde görev alan Çetinkol, yeni görevi kapsamında markanın Türkiye ve Orta Asya ürün pazarlama, stratejik pazarlama, mühendislik ve teknik servis departmanlarından sorumlu olacak. 


Hilti Türkiye’nin Pazarlama Direktörü Banu Çetinkol oldu!



Geri Dön