24 / 04 / 2024

Bartın'da alternatif su hattı çalışmaları sürüyor!

Bartın'da alternatif su hattı çalışmaları sürüyor!

Ulupınar'dan gelen suya alternatif olarak bulunan günlük 9 bin ton suyu kente getirmek için yapılan keson kuyuların tamamlanmasının ardından 13 Mayıs'ta gerçekleşen terfi hattı ihalesi kapsamında yürütülen hat oluşturma çalışmaları aralıksız şekilde sürüy




Ulupınar'dan gelen suya alternatif olarak bulunan günlük 9 bin ton suyu kente getirmek için yapılan keson kuyuların tamamlanmasının ardından 13 Mayıs'ta gerçekleşen terfi hattı ihalesi kapsamında yürütülen hat oluşturma çalışmaları aralıksız şekilde sürüyor. 

Ekiplerce Çayır Köy ile Murat Bey köyü arasında tamamlanan hat oluşturma çalışmaları Terkehaliller Köyü ve Kurt Köyü sınırları içerisinde devam ediyor. 

Belediye Başkanı Cemal Akın konuyla ilgili açıklamasında şuan 5 km'sini tamamladıkları 115 kilometrelik terfi hattını 6,5 km yeni hat ve 3 yatay sondajla karayolu altından geçirip Türbe mevkiindeki su depolama ve arıtma tesislerine ulaştıracaklarını söyledi. 

Başkan Akın, "ilk 5 yıllık dönemimizde çözülmeyi bekleyen kent için büyük önem arz eden bir su sorunuyla karşılaştık. Bunlardan birincisi Ağustos- Eylül aylarında suyun yetmemesi ikincisi ise su kesildiğinde bazı bölgelere 4 gün su ulaşmaması durumuydu. Bu sorunu nasıl çözebiliriz diye düşündük ve öncelikle 3 adet keson kuyu kurduk." dedi. 


Anayurt


Geri Dön