25 / 04 / 2024

Başkent Doğalgaz Dağıtım, GYO oluyor!

Başkent Doğalgaz Dağıtım, GYO oluyor!

SPK, Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş'nin gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüşme talebini olumlu karşıladı. Şirketin unvanının, Başkent Doğalgaz Dağıtım Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. olacağı açıklandı.



SPK, Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş'nin gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüşme talebini olumlu karşıladı. 


SPK'nın haftalık bülteninde yer alan açıklamada. Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ'nin, münhasıran altyapı yatırım ve hizmetlerinden oluşan portföyü işletecek "Başkent Doğalgaz Dağıtım Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ" unvanlı bir gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüşümüne ilişkin esas sözleşme değişikliğine izin verilmesi talebinin olumlu karşılandığı belirtildi. 


HALKA ARZ HAZIRLIĞI

Başkent Doğalgaz Yönetim Kurulu Üyesi Aziz Torun geçtiğimiz aylarda, "Şirketin Altyapı GYO'ya dönüştürülmesi için Sermaye Piyasası Kurulu'na müracaatımız var. Türkiye'de daha önce örneği olmayan bir model. Altyapı projeleri, köprüler, doğalgaz ve elektrik dağıtım gibi büyük yatırımların halka arzını sağlamak için SPK'nın öngördüğü yeni bir model. Altyapı GYO modeli, halka arz için daha güzel imkanlar sunuyor. Bu nedenle şirketi Altyapı GYO modeline uygun hale getirerek halka arza hazır hale getirmek istiyoruz." açıklamasını yapmıştı.


Emlak Kulisi






Geri Dön