28 / 03 / 2024

Başvuran alıyor! Doğalgaz fatura yardımı başvurusu nasıl yapılır? İşte şartlar...

Başvuran alıyor! Doğalgaz fatura yardımı başvurusu nasıl yapılır? İşte şartlar...

2022 yılında artan doğalgaz faturalarından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan doğalgaz faturaları için yardım kampanyasını duyurdu. Peki doğalgaz fatura yardımı nasıl yapılır? Doğalgaz desteği nasıl alınır? Başvurular bitti mi?



Doğalgaz yardım başvuruları başladı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için hayata geçirilen Doğalgaz Tüketim Desteğinde başvuruların  başladığını duyurdu. Söz konusu destek başvurularının e-Devlet aracılığıyla gerçekleştirileceğini vurgulayan Bakan Yanık, “Desteğimizden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, sistem üzerinden Bakanlığımızca sunulan Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti ekranından gerekli bilgileri doldurarak başvurularını yapabilecek" diye duyurdu.

Başvuran alıyor! Doğalgaz fatura yardımı başvurusu nasıl yapılır? İşte şartlar...

Doğalgaz ddesteği ödemeleri ne kadar olacak?

Yapılacak ödemelerin Mart ayında yapılacağını söyleyen Bakan Yanık, “İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirdiğimiz Doğalgaz Tüketim Desteğinde başvurular bugün itibarıyla başlıyor. Isıl harita baz alınarak iki dönemlik belirlediğimiz destek tutarımız 450 TL - 1.150 TL arasında değişecek" dedi.

Doğalgaz fatura desteği kimlere verilecek?

Yardıma ihtiyaçı olmak şartıyla doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe/beldede ikamet eden ve doğalgaz aboneliği bulunan bütün vatandaşların destekten faydalanabileceğini aktaran Bakan Yanık şu iafdeleri kullandı:


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön