29 / 03 / 2024

Başvuran alıyor! Doğalgaz fatura yardımı başvurusu nasıl yapılır? İşte şartlar...

Başvuran alıyor! Doğalgaz fatura yardımı başvurusu nasıl yapılır? İşte şartlar...

2022 yılında artan doğalgaz faturalarından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan doğalgaz faturaları için yardım kampanyasını duyurdu. Peki doğalgaz fatura yardımı nasıl yapılır? Doğalgaz desteği nasıl alınır? Başvurular bitti mi?



Fatura yardım ödemeleri nasıl gerçekleşecek?

"Doğalgaz Tüketim Desteğini hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere vereceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, e- Devlet’ten yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra hak sahipliği bulunan vatandaşlarımız PTT’ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek. Diğer yandan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşlarımızın ise destek miktarı kartlarına yatırılacak."

Başvuran alıyor! Doğalgaz fatura yardımı başvurusu nasıl yapılır? İşte şartlar...

Sağlık raporuna göre ödeme olacak

Sağlık raporu bulunan kronik hastalara veya cihaza bağlı yaşamak zorunda kalan vatandaşlara ek ödeme olacağını ifade eden Bakan Yanık, “Vatandaşlarımızın başvurusu sırasında hastalığına dair raporunu sisteme işlemesi gerekecek. Hastalarımızın yaşadığı hanelere, belirlediğimiz destek tutarına ek olarak yüzde 5 fazla ödeme yapacağız" diye kaydetti.

Bakan Yanık, “Ödemesini kendi yapamayacak durumdaki engelli ve yaşlıların da bu süreçte mağduriyet yaşamaması için hak sahibi abonenin faturası ve kimliği ibraz edilerek işlemlerin gerçekleştirilmesi için gerekli kolaylığı sağlayacağız" dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön