25 / 04 / 2024

Batı Karadeniz’de 2 milyar dolar sevinci!

Batı Karadeniz’de 2 milyar dolar sevinci!

Batı Karadeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) aracılığı ile bu seneki bölge ihracatı, 13 Ekim itibarı ile 2 milyar doları geçti. Geçtiğimiz senenin aynı zaman dilimine göre yüzde 2,8'lik artış yaşandı. İşte detaylar…



Batı Akdeniz illeri Antalya, Isparta ve Burdur'u içine alan BAİB üzerinden gerçekleşmiş olan ihracat, 13 Ekim itibarı ile 2 milyar dolar sınırını geçti. 1 Ocak-13 Ekim'deki net ihracat geliri ise 2 milyar 2 milyon 939 bin doları buldu. Batı Akdeniz illerinden toplam olarak 3 bin 17 ihracatçının 176 ülkeye 5 bin 484 ürün çeşidinin ihracatını gerçekleştirdiği 10 ay 13 günlük zaman diliminde geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 2,8'lik artış görüldü.
 

RUSYA-UKRAYNA KRİZİ SÜRECİ GECİKTİRDİ

BAİB Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, 2 milyar dolar değerinde ihracat sınırının aşılmasını sevinç ile karşıladıklarını ifade ederek, "Bu sene tabi daha yüksek bir artış bekliyorduk ama hem Rusya-Ukrayna krizi, hem de başka ekonomik problemler sebebi ile birlikte maalesef beklediğimiz yükselişte değil fakat yine de geçtiğimiz senenin üzerindeyiz. Bizler için çok tatmin edici olmadı. Hedefimiz eylül başında 2 milyarı geçmekti ama bahsettiğimiz sebeplerden dolayı şimdi bayağı geç kalmış durumdayız" ifadelerini kullandı.

Batı Karadeniz’de 2 milyar dolar sevinci!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön