20 / 04 / 2024

Batı Şeria'daki ruhsatsız ev ve iş yerleri yıkılıyor mu?

Batı Şeria'daki ruhsatsız ev ve iş yerleri yıkılıyor mu?

İsrail ordusu, "ruhsatsız yapıldığı" gerekçesiyle Filistinlilere ait ev ve iş yerlerini yıktı. Batı Şeria'daki Yahudi Yerleşim Dosyası sorumlusu Gassan Dagles, yıktırılan evlerin yerine inşa edilen barınakların bugün yine yıktırıldığını söyledi.



İsrail'in, Batı Şeria'da "ruhsatsız inşa edildiği" iddiasıyla Filistinlilere ait ev ve iş yerlerini yıktığı bildirildi.


Batı Şeria'daki Yahudi Yerleşim Dosyası sorumlusu Gassan Dagles, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nablus kentinin doğusunda yer alan Tana bölgesinde iki hafta önce ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıktırılan evlerin yerine inşa edilen barınakların bugün yine İsrail ordusu tarafından yıktırıldığını söyledi. Dagles, söz konusu alanın askeri bölge olduğunu iddia eden İsrail güçlerinin Filistinlilere burayı terk etmesi için tebligat verdiğini ifade etti.


AA muhabirine konuşan Güvenlik Duvarı ve Yerleşimle Mücadele Halk Komitesi Başkanı Muhammed Abdulkadir Amire de İsrail askerlerinin Ramallah'ın Naleyn beldesinde Filistinlilere ait tavuk yetiştirme kümeslerini ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıktığını belirtti.


Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Antlaşması" çerçevesinde Batı Şeria; A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı. Yüzde 18'i kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e, yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, "güvenliği" İsrail'e devredilirken, yüzde 61'ini kapsayan "C bölgesi"nin "idari ve güvenliği" İsrail'e bırakılmıştı.


AA



Haber Milat Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İSRAİLLİ yetkililer tarafından Batı Şeria ve Kudüs'te Filistinlilere ait yapıların yıkımının yıl basından bu yana geçen yıllara oranla yüzde 400 arttığı bildirildi. İsrailli yetkililer tarafından Batı Şeria ve Kudüs'te Filistinlilere ait yapıların yıkımının yıl basından bu yana geçen yıllara oranla yüzde 400 arttığı bildirildi. 


Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşim Yerleriyle Mücadele Konseyi Başkanı Velid Assaf, "İsrail makamları tarafından Batı Şeria ve Kudüs'te Filistinlilere ait yapılara karşı yıl başından bu yana yürütülen yıkımlar geçen yıllara oranla yüzde 400 arttı. Öte yandan. Arazi Araştırma Merkezi'nin (LRC) yayınladığı rapora göre, İsrail yönetimi yılbaşından bu yana Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait 188'i mesken, 335'i tesis 523 yapıyı yıktı. En çok yıkımın 58 mesken ile Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus'ta gerçekleştiği belirtilen raporda, Kudüs'te 41. Batı Seria'nın güneyindeki El Halil'de 33. kuzeyindeki Tobas'ta da 28 meskenin yıkıldığı ifade edildi. Raporda, İsrail'in yıktığı 335 tesis arasında tarım tesisleri, koyun ağılları, bir sanayi tesisi ile diğer farklı alanlarda kullanılan tesislerin bulunduğu kaydedildi. 


Milat


Geri Dön