27 / 04 / 2024

Batman'da 3 bin kişiye tapu müjdesi!

Batman'da 3 bin kişiye tapu müjdesi!

Batman'da Akça (Tılmız) köyü ile mahalle statüsüne kavuşan Erköklü (Irmi) bölgelerinde imar çalışmaları devam ediyor.



Yaklaşık 2 yıldır imar çalışmalarının devam ettiği Akça (Tılmız) köyü ile mahalle statüsüne kavuşan Erköklü (Irmi) bölgelerinin hemen yanında bulunan alan kısmen imara açıldı. Biri köy, diğeri mahalle olan yerleşim biriminde 3 bin kişi yıllardır beklediği tapuya kavuşuyor.

2 YILDA TAMAMLANDI

Batman Çağdaş Gazetesi'nde yer alan habere göre; iki yıldır 18. Madde çalışmasının sürdüğü Batman merkeze bağlı Akça (Tılmız) köyü ile mahalle statüsüne kavuşan Erköklü (Irmi) semti kısmen imara açıldı. Batman-Hasankeyf karayolunun sağ ve sol tarafında yer yer 250 ila 500 metre arasında olan ve Binatlı (Bıleyder) köyüne kadar olan mevki Batman’ın yeni imar alanı oldu. Özel İdare’nin daha önce çalışma başlattığı ve zemin artı 10 katlı bina izninin verildiği yeni imar alanında inşaat sektöründeki bazı firmaların planladıkları konut projelerine başlandı.

GÜNEY ÇEVRE YOLU DA İMARDA

Yeni imar alanı genişleyen Batman’ın Güney Çevre yolunun bir bölümü de imara açılıyor. Bir mühendislik firmasının yaklaşık 2 yıldır devam ettiği 18. Madde uygulaması kapsamında Akça ve Erköklü’de 3 bin kişi tapularına kavuşmanın sevincini yaşadı. Yeni imar alanının devamı olan Güney Çevre yolunda da 18. Madde çalışmasının yıl sonuna kadar tamamlanmasının planlandığı kaydedildi. İmar çalışmasının tamamlandığı bölgede bazı inşaat sektöründeki firmaların yeni konut projelerini hayata geçirmek için çalışmalara başlandığı öğrenildi.


Geri Dön