27 / 04 / 2024

Baykar’a Suudi Arabistan’da fabrika açması için teklif geldi! BAE’ye 20 SİHA gitti

Baykar’a Suudi Arabistan’da fabrika açması için teklif geldi! BAE’ye 20 SİHA gitti

Türk savunma firması Baykar tarafından üretimi yapılan 20 adet silahlı insansız hava aracı (SİHA) Bayraktar'ın Birleşik Arap Emirlikleri'ne bu ay teslim edildiği öğrenildi. İşte detaylar…



İngiliz haber ajansı Reuters haberine göre; ismi açıklanmayan iki Türk kaynaktan alınmış olan bilgiler ile birlikte daha önce bölgede Türkiye ile de rekabet halinde olan BAE ve Suudi Arabistan'ın son zamanlardaki diplomatik yumuşama ile askeri sözleşmeler arayışında olduğu bildirildi.

İsmi açıklanmayan kaynaklar, Suudi Arabistan'ın hem SİHA hem de kendi ülkesinde üretim yapabilmek için fabrika kurulması talebinin bulunduğunu ifade etti.

Konu hakkında bilgi sahibi olan bir kaynak, "BAE ile yapılan görüşmelerde hızlı bir şekilde 20 tane SİHA teslim edilmesi kararı alındı ve (SİHA'lar) verildi" açıklamalarını yaparken üst düzey bir yetkili ise, "BAE'nin bir süredir SİHA alma isteği vardı. Şimdi bu SİHA'ların verilmesi durumu olmuş oldu. BAE'den ek talep de geldi bu konuda. Bunun da hızlı şekilde karşılanması için çalışılacak" ifadelerini kullandı.

Reuters'a açıklamalar yapan bir yetkili, BAE'nin son zamanlarda Türkiye'de yatırım yapma, şirket satın alma gibi alanlar ile ciddi şekilde ilgilendiğini söyleyerek, "Zaten somut bazı adımlar atılmış durumda bazı görüşmeler ise hala devam ediyor. Karşılıklı şekilde ekonomik alanda işbirliğinin gelişmesi için çalışmalar devam ediyor. Bu da onlardan bir sonuç" ifadelerini kullandı.

Baykar’a Suudi Arabistan’da fabrika açması için teklif geldi! BAE’ye 20 SİHA gitti


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön