02 / 05 / 2024

Bayrampaşa Sevgi Kafe açıldı!

Bayrampaşa Sevgi Kafe açıldı!

Bayrampaşa Belediyesi’nin engelli gençlere istihdam sağlamak ve onları sosyal hayata atapte etmek amacıyla hayata geçirdiği ‘Sevgi Kafe’ Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın da katılımıyla açıldı.




Bayrampaşa Belediyesi tarafından, ilçede yaşayan down sendromlu ve zihinsel engelli gençlerin hem çalışacağı hem de keyifle vakit geçirebileceği ‘Sevgi Kafe’ hizmete açıldı. Bayrampaşa Şehir Parkı’nda hizmete giren kafenin açılışına Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, Merkez Valisi Abdülkadir Yazıcı, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Kemal Oğuz Kıdıl, Hayırevi Koordinasyon Merkezi Başkanı Melahat Aydıner, Bayrampaşa Milli Eğitim Müdürü Abdülaziz Yeniyol ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış sonrası Bakan Bozdağ ve beraberindeki protokol üyeleri, yeni açılan kafenin ilk müşterisi oldu. Kahve siparişi veren Bozdağ ve beraberindeki protokol üyeleri, down sendromlu çalışanların yaptığı kahveyi çok beğendi.


“DİĞER BELEDİYELER ÖRNEK ALMALI”

Kafenin açılışında konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Bayrampaşa Belediye Başkanımız Atila Aydıner’in Bayrampaşa’ya kazandırdığı, belki de Türkiye’de bir ilk ve örnek olan ‘Sevgi Kafe’nin hep beraber açılışını yapacağız. Ben hayırlı olmasını diliyorum. Buraya gelen insanların sevgiyle, saygıyla, huzurlu ve mutlu olarak ayrılmasını temenni ediyorum. Engelli kardeşlerimize verdiği değerden dolayı da Başkanımız Atila Aydıner’e teşekkür ediyorum. Tüm Bayrampaşalıları ve İstanbulluları buraya davet ediyorum. Diğer belediyelerin ve yerel yöneticilerin de bu projeyi örnek almaları gerektiğini düşünüyorum. Engelli kardeşlerimizi düşünerek böyle güzel bir projeyi hayata geçiren Belediye Başkanımız Atila Aydıner’i ve ekibini bir kez daha kutluyorum” dedi.


BAKAN BOZDAĞ BAYRAMPAŞA ŞEREF DEFTERİNİ İMZALADI

Öte yandan Bakan Bekir Bozdağ, Sevgi Kafe’deki açılış töreninin ardından Bayrampaşa Belediyesi’ne geçerek, Başkan Aydıner’in makamında Bayrampaşa Şeref Defteri’ni imzaladı.


"20 ENGELLİ KARDEŞİMİZİ BU KAFEDE İSTİHDAM EDECEĞİZ”

Kafenin Bayrampaşa için hayırlı ve uğurlu olması dileyen Bayrampaşa Başkan Atila Aydıner de, “Biz Bayrampaşa Belediyesi olarak, özellikle down sendromlu yavrularımızın burada zamanlarını rahat bir şekilde geçirebilecekleri, onların istihdamını sağladığımız çok güzel bir mekan yaptık. Bayrampaşa Belediyesi olarak burayı biz çalıştıracağız. Bu yavrularımız da bizimle birlikte olacaklar. 20 yavrumuzu biz garsonluk kursuna gönderdik ve hepsini birer personel haline getirdik. Bu yavrularımız bu kafeyi işletecekler. Onların ve ailelerinin mutlu olmasıyla beraber bizler de mutlu olduk” diye konuştu.


SAAT KARŞILIĞI ÜCRET ALACAKLAR

Sevgi Kafe uygulaması ile Bayrampaşa’daki down sendromlu ve zihinsel engelli gençlere bakışın değiştirilmesi, hem de Down Sendromlu ve Otistik Çocuklar Okulu’nda eğitim alan öğrencilerin istihdam edilebilecekleri ve öğrendiklerini uygulayabilecekleri bir alanın oluşturulması hedefleniyor. Gençlerin her gün saat 10.00 ile 17.00 arası staj uygulaması kapsamında görev alacağı kafede, zihinsel engelli ve down sendromlu gençler ay sonunda da çalıştıkları saat karşılığı kadar ücret alacak.


BİZDEN ‘BİR’ FAZLALAR

Down sendromlu çocukların özellikleri, eksikliklerinden değil fazlalıklarından… Bizden 1 fazla dünyaya geliyorlar. Hepimizin hücreleri 46 kromozoma sahipken onların hücrelerinde 47 kromozom var. Bu nedenle yüz ifadeleri biraz daha değişik, bazı şeyleri daha zor anlıyorlar, çoğu yaşamak için desteğe ihtiyaç duyuyor. Down Sendromu deniyor hastalıklarının adına. Hayatın içinde zaman zaman yolda annesinin elinden çekerek yürürken gördüğümüz, sonra da unutup gittiğimiz çocuklar onlar… Aslında çocuk değil çoğu. 20’li hatta 30’lu yaşlarındalar. Neredeyse hiç yaşlanmıyorlar ve hep gülen bir ifadeyle karşımıza çıkıyorlar.


BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ’NDEN ‘ÖZEL ÇOCUKLARA’ ÖZEL OKUL

Bayrampaşa Belediyesi, geçtiğimiz yıl da Down Sendromlu ve Otistik Çocuklar Okulu’nu, Şehir Parkı’nda Remziye-Yakup Kutsal Özel Eğitim Merkezi adıyla hizmete açmıştı.



Bayrampaşa Belediyesi



Geri Dön