21 / 05 / 2024

Bedelli askerlik affında ödenecek rakam belli oldu! Bir defaya mahsus yatırılacak

Bedelli askerlik affında ödenecek rakam belli oldu! Bir defaya mahsus yatırılacak

Hükümet sayıları 550 bini bulan yoklama kaçağı ve bakaya gençlerin bedelli askerlikten faydalanabilme yolunu açıyor. Bedelli askerlik affından yararlanmak isteyenlerin ödeyeceği tutar belli oldu. Rakam bir defaya mahsus ödenecek. İşte detaylar...



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz 23 Mayıs tarihinde açıkladığı bedelli askerlik yapılmak suretiyle asker kaçağı ya da bakaya durumunda olan 550 bin gence "af" kapsamındaki kanun çalışmasında sona gelindi.

Söz konusu yasa teklifi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu teklifin TBMM tatile girmeden önce yasalaşması için çalışmalara hız verileceği öğrenildi.

Bedelli askerlikten yararlanmak isteyenlerin kaç liralık ödeme yapacağı da belli oldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sayıları 550 bini bulan yoklama kaçağı ve bakaya gençlere bedelli askerlikten faydalanabilmesinin yolunun açıldığını açıklamıştı. Erdoğan, "Bakaya gençlerimizin sıkıntısına çözüm getiren bu uygulamanın hayırlı olmasını diliyorum. Kaçak yılına göre değişen oranlarda bir rakam ilavesi ile askerliğini bedelli yapmak isteyen gençlerimiz askerlik şubelerine başvurabilirler." ifadelerini kullanmıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön