26 / 04 / 2024

Bekçi alımlarında gelişme! Eskiden 6 aydı şimdi 1 yıl oldu! İşte detaylar

Bekçi alımlarında gelişme! Eskiden 6 aydı şimdi 1 yıl oldu! İşte detaylar

Ülkemizdeki çarşı ve mahalle bekçisi alımları ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. İstihdam edilecek vatandaşlar için belirlenen şartlar ve giriş sınavlarına dair esaslar açıklandı.



Çarşı ve mahalle bekçilerinin görevleri arasında, vatandaşların güvenliğini sağlamak, asayişi korumak, suç işlenmesini önlemek ve halkla ilişkileri yürütmek gibi görevler yer alıyor. Yeni düzenleme ile birlikte, bu görevlerin yerine getirilmesi için daha geniş bir aday kitlesine kapılar açılmış oldu.

Bekçi alımlarında gelişme! Eskiden 6 aydı şimdi 1 yıl oldu! İşte detaylar

Bekçi olmak isteyenlere müjde

Milyonlarca vatandaşın yakından takip ettiği çarşı ve mahalle bekçisi alımları hakkında yeni detaylar açıklandı. Yönetmelikte yapılan değişikliklerle birlikte, istihdam için aranan eğitim düzeyi şartı artık lise veya dengi okul mezuniyeti olarak belirlendi. Bu değişiklikle birlikte, eski yönetmeliğe göre ilkokul mezunu olmak yeterliyken, şimdi lise mezunu olmak gerekiyor.

Bekçi alımları için ayrıca yaş sınırı da 18-31 arasında belirlendi. Başvuruların kabul edilmesi için adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, askerlik hizmetini tamamlamış veya muaf olmaları gerekiyor. Adayların sağlık durumları da başvuru aşamasında değerlendirilecek ve adayların fiziksel olarak da sağlıklı olmaları bekleniyor.

 


Geri Dön