20 / 04 / 2024

Beklenen proje hizmete girdi! 50 dakikalık seyahat 5 dakikaya indi!

Beklenen proje hizmete girdi! 50 dakikalık seyahat 5 dakikaya indi!

Troya ve Assos tünelleri bugün hizmete girdi. Bu tünel sayesinde 50 dakikalık seyahat 5 dakikaya indi. İşte detaylar!



ARAÇ SAHİPLERİNE BÜYÜK KOLAYLIK!

Çanakkale’yi İzmir ve Balıkesir’e bağlayan ve yaklaşık 50 dakika yolculuk yaptıran 24 kilometrelik Kazdağları rampalarının 5 dakikada geçilmesini sağlayacak olan Troya ve Assos tünelleri bugün hizmete girdi. Araç sahiplerine büyük kolaylık sağlayacak Marmara Bölgesi'nin önemli projelerinden Çanakkale Ayvacık-Küçükkuyu Yolu Assos ve Troya Tünelleri hizmet veriyor.

Kazdağlarındaki tehlikeli yolu güvenli hale getiren 9.63 kilometrelik Ayvalık ve  Küçükkuyu Bölünmüş Yolu ve İkiz tünellerin de hizmete girmesi ile 50 dakikalık zorlu yolculuk 5 dakikalık keyifli bir seyahate dönüşecek. Ayrıca tek şeritli ve tırların yoğunlukla kullandığı keskin virajlara sahip olan bu yol, Çanakkale'yi İzmir'e bağlayan bir yol olduğu için araç trafiğinin yoğun yaşandığı bir bölgeydi. Dolayısıyla yolda sollama yapılamıyordu. Örneğin bir kamyon yavaş gidiyorsa arkasındaki tüm araçlar yavaş gitmek zorunda kalıyordu. Kamyonların, tırların ve trafiğin çok yoğun olduğu bir bölge olan Kazdağı rampaları şimdi daha konforlu bir hale getirildi. Can ve mal kaybına neden olacak kazaların önünü geçerek 2,52 kilometrelik kısaltması ile birlikte bölünmüş yol standartlarında trafik akışı sağlanmış olacak. Kesintisiz seyirle zaman ve yakıt tasarrufu açısından ülke ekonomisine katkıda bulunacak.

TRAFİK ÇİLESİ BİTİYOR

Ayvacık ve Küçükkuyu arasında kalan 9.6 kilometrelik bölünmüş yol yapım çalışmaları kapsamında onlarca keskin virajı içinde barındıran bölgeye toplam 5 bin 745 metre uzunluğunda çift tüp 2 tünel yapıldı.  Tünellerin bitmesi ile ağır tonajlı kamyonların arkasında oluşan kilometrelerce uzunluğundaki konvoy ile sollama yapamayan araç sahipleri için çekilmez olan onlarca virajlı Kazdağları rampalarındaki bitmek bilyen uzun ulaşım artık tarihe karıştı.

"50 DAKİKALIK ZORLU YOLCULUK 5 DAKİKAYA DÜŞÜYOR"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu şunları söyledi; "Çanakkale Ayvacık-Küçükkuyu Yolu Assos ve Troya Tünelleri'ni hizmete açıyoruz. 50 dakikalık zorlu yolculuğu, 5 dakikalık keyifli, konforlu bir seyahate dönüştürüyoruz."

Kamu bankaları şaha kalktı! Memuru sevindirecek promosyon hamleleri üst üste geldi!

2022 ÖTV indirimi olacak mı? ÖTV indirimi ne kadar olacak?

1 ton kömür ne kadar 2022? 1 ton kömür fiyatı ne kadar?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön