26 / 04 / 2024

Benzin, motorin ve LPG’ye indirim gelecek mi? Araç sahiplerini üzen haber Meclis’ten geldi

Benzin, motorin ve LPG’ye indirim gelecek mi? Araç sahiplerini üzen haber Meclis’ten geldi

Benzin, motorin ve LPG’ye son 1 yılda art arda gelen zamlar araç sahiplerini zor durumda bırakmıştı. Araç sahipleri vergi indirimi beklerken iktidardan dikkat çeken bir hamle geldi.



Son bir yılda dört katına akaryakıt fiyatları için iktidara vergi indirimi çağrıları yapılıyor ancak dün TBMM’ye sunulan ek bütçe tasarısında vatandaşları üzen bir gelişme yer aldı.

Geçtiğimiz yıl sonunda kabul edilen 2022 yılı merkezi yönetim bütçe kanununda, petrol ve doğalgaz ürünleri üzerinden 31 buçuk milyar lira özel tüketim vergisi ( ÖTV) toplanması hedeflenmişti ancak akaryakıt ve doğalgaz fiyatlarının hızla artmasıyla birlikte vergi gelirleri de hızla arttı ve yılın ilk beş ayında devletin bu kalemden topladığı ÖTV 28,3 milyar lirayı buldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Meclis’e sunulan 2022 yılı ek bütçe tasarısında petrol ve doğalgaz ürünleri üzerinden, 31,5 milyar liraya ek olarak, 47,2 milyar TL’lik ÖTV toplanacağı beklentisi olduğu bilgisi paylaşıldı. 
Bu kalemde yıl sonunda 78,9 milyar lira vergi gelirine ulaşmak, ilk 5 aydaki 28,3 milyar liraya ek olarak da 7 ayda 50,6 milyar lira ÖTV toplanacağını öngörülüyor.

Bu rakamlara göre, iktidar akaryakıtta vergi indirimi düşünmüyor, tam tersine yükselen fiyatlarla vergi gelirini de artırmayı amaçlıyor.

İktidar 2021 yılında petrol ve doğalgaz ürünlerinden toplam 31,3 milyar lira ÖTV toplamıştı. 2022 yılında iktidar, vatandaşın indirim beklentisine rağmen bu rakamı yüzde 152 oranında artırmayı amaçlıyor.

Benzin, motorin ve LPG’ye indirim gelecek mi? Araç sahiplerini üzen haber Meclis’ten geldi
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön