26 / 04 / 2024

Benzin ne kadar oldu? 7 Ağustos benzin litre fiyatı kaç TL? 7 Ağustos 2022 akaryakıt fiyatları!

Benzin ne kadar oldu? 7 Ağustos benzin litre fiyatı kaç TL? 7 Ağustos 2022 akaryakıt fiyatları!

Benzin kaç TL oldu? Motorin ne kadar? Benzine indirim geldi mi? soruları yanıtlarını arıyor. İşte merak edilen detaylar!



BENZİN VE MOTORİNDE İNDİRİM GELDİ Mİ?

Benzinin litresine 2,23 TL motorinin litresine ise 1,15 TL indirim uygulandı. İndirim, gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıdı. Güncel akaryakıt pompa fiyatları şu şekilde; İstanbul'da motorin litre fiyatı 23,39 liradan satılıyor. Benzinin litresi ise ortalama 20,03 liradan satışa sunuluyor.

BRENT PETROL NE KADAR?

Fiyatlardaki bu düşüşte, küresel petrol talebine ilişkin endişelerin de payı var. Amerikan Petrol Enstitüsü, ülkenin ticari ham petrol stoklarında geçen hafta bir önceki haftaya göre yaklaşık 2 milyon varillik artışın olacağı düşünülüyor. Piyasa beklentisi, stokların 500 bin varil azalacağını düşünüyor. Stoklardaki artış beklentisi, dünyanın en büyük petrol tüketicisi ülkede talebin düşük olması yönündeki algısına yol açarak fiyatları aşağı yönlü çekti. Dünya genelinde açıklanan ekonomik oranlar da resesyon beklentilerini güçlendirerek talep endişelerine sebep oldu. Öte yandan, piyasalar Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun bugün gerçekleştireceği toplantıya odaklandı.

Uzmanların yaptığı yorumlara göre; petrol sahalarındaki yatırım eksikliği yüzünden birçok üye ülkenin üretim kotalarını karşılamakta zorlandığı göz önüne alındığında grubun arzı artırmasının zor olacağı yönünde fikirler ortaya atılıyor. ABD ile Çin arasındaki gerilime ilişkin haber akışı da fiyatlardaki hareketlilikte etkili oluyor.

7 Ağustos 2022 anlık Brent Petrol fiyatı 94,66 dolar seviyesinde bulunmaktadır.

7 AĞUSTOS 2022 GÜNCEL MOTORİN FİYAT LİSTESİ

İstanbul: 23,40 TL

Ankara: 23,49 TL

İzmir 23,49 TL

7 AĞUSTOS 2022 GÜNCEL LPG FİYAT LİSTESİ

İstanbul: 11.02 TL

Ankara: 11.37 TL

İzmir: 11.24 TL

7 AĞUSTOS 2022 GÜNCEL BENZİN FİYAT LİSTESİ

İstanbul: 20,02 TL

Ankara: 20,13 TL

İzmir: 20,15 TL

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 7 Ağustos Pazar 22 ayar bilezik kaç TL?

Altın bugün ne kadar? 7 Ağustos 2022 gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum

Dolar bugün ne kadar? 7 Ağustos 2022 dolar kaç TL? İşte dolarda son durum!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön