19 / 04 / 2024

Benzine yüksek dolar zammı geliyor! 'Ben hep 50 liralık alıyorum' tarih olacak

Benzine yüksek dolar zammı geliyor! 'Ben hep 50 liralık alıyorum' tarih olacak

Akaryakıt fiyatları artan dolar yüzünden yeni zamlarla yine cep yakacak. Eşel mobil sisteminin kaldırıldığı günden beri litresi 25 liraya doğru giden benzine 11 Mayıs Çarşamba'dan geçerli olacak şekilde 1 lira 12 kuruş zam gelecek.



Dolar 15 lirayı aştı akaryakıt fiyatları yeniden zamlanacak. Enflasyonist etkileri önlemek ve tüketiciyi desteklemek amacıyla 14.05.2018 tarihinden 2021 sonuna kadar uygulanan eşel-mobil sistemi kademeli olarak sonlandırıldı. Eşel mobil sistemi kaldırılınca benzine gelen zamlar anında pompaya yansıdı.

Rusya Ukrayna savaşı yüzünden üretimde düşüşler görülen brent petrol yüzünden benzin ve motorin fiyatlarına zam üstüne zam geldi. Doların da son dönemde yükselişe geçmesiyle benzine yeni zam gündeme geldi.

Benzinin litresinde 11 Mayıs Çarşamba gününden geçerli olmak üzere 1 lira 12 kuruş artış olacak.

TÜPRAŞ ZAMLARDAN KARLI ÇIKTI

Tüpraş, yukarı yönlü hareket eden akaryakıttaki yüksek kâr marjları ve Brent ham petrol fiyatındaki artışa bağlı oluşan stok karının etkisiyle yılın ilk çeyreğinde 896 milyon lira net kar elde etti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön