29 / 03 / 2024

Berfo Ana Parkı'nın temeli ODTÜ'de atıldı!

Berfo Ana Parkı'nın temeli ODTÜ'de atıldı!

Çankaya Belediyesi tarafından, ODTÜ 4 numaralı giriş kapısının bulunduğu bölgede yapılacak ''Berfo Ana Parkı''nın temeli, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'nin de katıldığı törenle atıldı.




     CHP'den yapılan açıklamaya göre, 13 Eylül 1980'de gözaltında alındıktan sonra kaybolan oğlu Cemil Kırbayır'ın bulunması için yıllardır mücadele eden ve geçtiğimiz günlerde 105 yaşında hayatını kaybeden ve ''Berfo Ana'' olarak tanınan Berfo Kırbayır adına Çankaya'da park yapılacak. 

     ODTÜ 4 numaralı giriş kapısının bulunduğu bölgede yapılacak parkın temel atma törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in yanı sıra Berfo Ana'nın kızı Fatma Gülmez ve kardeşi Torun Karakaya da katıldı. 

     Tekin, buradaki konuşmasında, 12 Eylül'ün karanlık güçlerin işi olduğunu, bu karanlık güçler Cemil ağabey gibi bu ülkenin aydınlık ve yurtsever gençliğini kırıma uğrattığını savundu. 

     Gürsel Tekin, şunları kaydetti: 

     ''Bu gençlerin bir bölümü cezaevlerinde yaşamlarını tüketmiş, bir kısmı tıpkı Cemil Kırbayır gibi aydınlık bir Türkiye özleminin bedelini canlarıyla ödemiş, bir kısmı da ne yazık ki ülkeyi terk etmek zorunda kalmıştır. 12 Eylül'le hesaplaşma vaadinde bulunan Başbakan, aynı zamanda 'Cumartesi 


Anneleri'nin sorunlarını çözeceği vaadinde de bulunmuştu. Bu söz hala yerine getirilmedi. Berfo Ana, oğlunun katilleri cezalandırılmadan ve oğlunun hiç olmazsa mezarı kendisine teslim edilmeden hakkını helal etmeyeceğini söylemişti. Berfo Ana'nın elleri bu istekleri yerine getirilinceye kadar ben de dahil Meclis'teki tüm milletvekillerinin yakasındadır. Herkes bunu aklında tutsun.'' 

     Berfo Ana'nın kızı Gülmez de annesinin mücadelesine duyarlılık gösteren, mücadelesini ölümsüz kılmak için adım atan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve yöneticilerine teşekkür etti. 

     Annesinin, ağabeyinin kemiklerini bulmadan ölmemek için ant içtiğini anımsatan Gülmez, ''Ama ağabeyim çağırdı onu yanına... Kıyamadı, kıramadı gitti'' dedi. 

     Gülmez, duyarlı insanları ve kurumları gördükçe umudumu yitirmediğini ifade etti. 



AA


Geri Dön