20 / 05 / 2024

BES katılımcılarına kredi fırsatı! Katılımcılar nasıl ve hangi koşullarda kredi çekebilecek? Sistem nasıl işleyecek?

BES katılımcılarına kredi fırsatı! Katılımcılar nasıl ve hangi koşullarda kredi çekebilecek? Sistem nasıl işleyecek?

Bireysel emeklilik yönetmeliğinde gerçekleştirilen önemli bir değişiklik ile BES katılımcıları, artık kısa süreli ihtiyaçlarını için birikimlerini bozmadan bankalardan kredi çekebilecek. Düzenleme altı ay sonra yürürlüğe girecek.



Bireysel emeklilik sisteminde önemli bir değişiklik yapılarak katılımcılara birikimleri karşılığında kredi kullanma imkanı sağlandı. Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, yapılan bu düzenleme ile katılımcıların, kısa süreli finansman ihtiyaçlarını karşılamak için birikimlerini bozmadan kredi kullanabileceğini ve bunun da sistemin sürdürülebilirliği açısından olumlu bir gelişme olacağını bildirdi.

BES katılımcılarına kredi fırsatı! Katılımcılar nasıl ve hangi koşullarda kredi çekebilecek? Sistem nasıl işleyecek?

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından bireysel emeklilik sistemine ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılarak BES katılımcılarına, devlet katkısı hariç bireysel emeklilik sözleşmelerinden kaynaklı alacaklarının tamamını veya bir kısmını ‘Alacağın Devri Sözleşmesi’ yoluyla bankalara devretme imkanı sağlandı. Sözkonusu düzenleme altı ay sonra yürürlüğe girecek.

TSB Başkanı Atilla Benli, bireysel emeklilik yönetmeliğindeki yeni düzenlemeleri sektör olarak memnuniyetle karşıladıklarını belirterek sektörün uzun zamandır beklediği bu değişikliğin katılımcılar için önemli bir kolaylık olduğunu vurguladı. Benli, yeni düzenlemenin bireysel emeklilik sisteminin daha da gelişmesini sağlayacağını savundu.

SEDDK’nun konuya ilişkin düzenlemesi ile artık BES katılımcıları, herhangi bir nedenle nakit paraya ihtiyaçları olduğunda paralarını çekip sözleşmelerini sonlandırmak yerine, sistemdeki birikimlerini teminat göstererek bankalardan uygun koşullar ile kredi çekebilecek. Böylece katılımcılar sistemden ayrılmadan finansal ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Ayrıca devlet katkısının yanı sıra sistemin sunduğu diğer avantajlardan yararlanmaya devam ederek sistemde daha uzun süre kalmış olacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön