18 / 04 / 2024

Beyaz eşya satışlarında toparlanma! Satışlar yüzde 9 arttı!

Beyaz eşya satışlarında toparlanma! Satışlar yüzde 9 arttı!

Türkiye'de yükselen enflasyona bağlı olarak beyaz eşya fiyatlarında artışlar devam ediyor. Buna karşın evlerin vazgeçilmez ürünlerinin satışlarında azalma olmadı. TÜRKBESD verilerine göre beyaz eşya satışları Ekim'de yüzde 9 arttı.



Beyaz eşya satışlarında toparlanma! Satışlar yüzde 9 arttı!

SEKTÖR TOPARLANMAYA BAŞLADI

Bloombergh'in haberine göre, TÜRKBESD Başkanı Can Dinçer verilerin sektörün ihracat ve iç satış rakamlarının 2022'nin ilk altı ayındaki düşüşün ardından toparlanmaya devam ettiğini gösterdiğini ifade etti. Verilere yönelik değerlendirmesinde, "Avrupa’da ekonomik gelişmelere bağlı olarak talebin düşmesi, toplam ihracatının yüzde 62’isini Avrupa ülkelerine gerçekleştiren sektörümüz için, rekabet gücümüzü etkileyebilecek gelişmeleri daha da önemli kılıyor. İhracatta lokomotif konumdaki sektörümüz için maliyet yükü oluşturan korumacı önlemlerin tekrar değerlendirilmesi önem arz ediyor" dedi.

Öte yandan, TÜRKBESD verilerine göre, beyaz eşya iç satışları 2022 Ocak-Eylül’de bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 5 azalarak 6,36 milyon adede indi. Üretim ise, senenin ilk 9 ayında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4 azalışla 24,6 milyon adede geriledi.

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği'nin (TÜRKBESD) bu senenin ilk 9 ayına yöenlik üretim ve ihracat verilerini açıkladı. Buna göre, beyaz eşya iç satışları eylül ayında senelik bazda değişim göstermeyerek 769 bin 236 adet oldu. İç satışları 2022 Ocak-Eylül ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 5 azalarak 6,36 milyon adede düştü. Beyaz eşya üretimi, eylül ayında senelik bazda yüzde 3 artarak 3,17 milyon adede çıkarken; yılın ilk 9 ayında ise, bir önceki senelik aynı dönemine kıyasla yüzde 4 azalışla 24,6 milyon adede geriledi. Toplam ihracat ise, 2022 Ocak-Eylül'de senelik bazda değişim göstermedi ve 19 milyon adet olarak gerçekleşti. Eylül ihracatı ise senelik yüzde 4 artış kaydederek 2,43 milyon adede yükseldi.

BİM'den Birlikten Berekete kampanyası! Çamaşır suyu 34 TL, tuvalet kağıdı 36 TL! BİM 29 Kasım 2022 fiyat listesi

Tarım Kredi'nin online indirimli kataloğu belli oldu! Ayçiçek yağı 34 TL, çay 64 TL! İşte 23 Kasım 2022 fiyat listesi


Geri Dön