25 / 04 / 2024

Beyaz eşyada indirim sektörü hızlandırdı!

Beyaz eşyada indirim sektörü hızlandırdı!

Beyaz eşya sektöründeki 2016 yılı gerçekleşmeleri ve 2017 beklentilerine ilişkin basın toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşan TÜRKBESD Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Güler, 2016'da en büyük sorunun iç pazarın daralması olduğunu belirtti.



Sektör ihracatının yüzde 7.3’lük artışla 17.2 milyon adet olarak gerçekleştiğini kaydeden Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Güler, “Ancak 2016’nın ilk yarısında yüzde 8 olan büyüme oranı yıl sonunu yüzde 6.5 ile kapattı” dedi. Güler, geçen yıl en büyük sorunun iç pazarın daralması olduğuna işaret etti.

 

“ÖTV İNDİRİMİ SEKTÖRE CAN SUYU OLMUŞTUR”

Ergün Güler, TÜRKBESD olarak ÖTV indirimi ile ilgili önerilerini çeşitli kanallar ve zamanlarda bakanlıklar aracılığıyla hükümete ilettiklerini anımsattı. Yapılan görüşmeler sonucu bu müspet gelişmeye imza atılmış olduğunu belirten Güler, “Beyaz eşya sektörüne uygulanan ÖTV indirimi sektörümüze nefes aldırmış, yavaşlayan sektöre can suyu olmuştur” diye konuştu.

 

Güler, ÖTV teşvikinden sonra başkan olarak geçen hafta 100’ü aşkın bağımsız görüşme gerçekleştirdiğini ifade ederek, “Üstelik sektördeki üyelerin farklı bayileriyle… Çift haneli büyüme rakamlarından bahsediyoruz. İlk ayın kesin rakamlarını 15 Mart gibi açıklayacağız” dedi. 

 



Milli Gazete


Geri Dön