29 / 03 / 2024

Beykoz Belediyesi, İstanbul’un Fethi’nin 561. yıldönümünü kutladı!

Beykoz Belediyesi, İstanbul’un Fethi’nin 561. yıldönümünü kutladı!

İstanbul’un Fethi’nin 561. yıldönümü dolayısıyla Beykoz Belediyesi tarafından düzenlenen Fetih Özel Programı’nda Beykozlular, mehteran gösterisiyle coştular, Uğur Işılak’ın türkülerine de bir ağızdan eşlik ettiler...



İstanbul’un Fethi’nin 561. yıldönümü dolayısıyla Beykoz Belediyesi tarafından düzenlenen Fetih Özel Programı’nda Beykozlular, mehteran gösterisiyle coştular, Uğur Işılak’ın türkülerine de bir ağızdan eşlik ettiler.

 

Belediye Meydanı’nda düzenlenen kutlama programını Beykoz Belediye Başkan Vekili Salim Öztürk, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Adem Sefer, Belediye Başkan yardımcıları Hanefi Dilmaç, Muharrem Kaşıtoğlu, Belediye Meclis üyelerinin yanı sıra alanı dolduran Beykozlular birlikte izledi.

 

Mehteran ekibinin konseriyle başlayan programa vatandaşların yoğun ilgisi vardı. Fetih Marşı, Genç Osman, Hücum Marşı ve Ceddin Deden gibi eserlerle alandakileri coşturan Mehteran ekibi, Beykozlular’dan büyük alkış aldı. Etkinlikte ayrıca vatandaşlara Beykoz Belediyesi tarafından çay ve meşrubat ikramı yapıldı.

 

Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in Rivakanal Projesi çalışmaları nedeniyle Hollanda’da bulunduğu için katılamadığı programda katılımcılara hitap eden Başkan yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu, Ya ben İstanbul’u alırım ya da İstanbul beni diyerek bu yola baş koyanların zaferinin 561. yılı kutlu olsun. İstanbul’u aldığında patriğe dininizi istediğiniz gibi yaşayabilirsiniz diyen hoşgörü timsali adamların saygımızın 561. yılı kutlu olsun. “Konstantinopolis bir gün mutlaka fetholunacaktır, onu fetheden komutan ne mutlu komutan, fetheden askerde ne mutlu askerdir” diyen Hz. Peygamber’in müjdesine mazhar olunan büyük zaferin 561.yılı kutlu olsun” diye başladığı konuşmasında “İstanbul’un fethi herhangi bir kalenin fethi değildir, fethi mübini Konstantiniye’nin gülzar kılınması ve İstanbul olmasıdır. Hz. Peygamber tarafından bize müjdelenen, Fatih tarafından İslam âlemine teslim edilen kutsal bir emanettir İstanbul. Bu emanete sahip çıkacak iman bu toplumda fazlasıyla vardır” diyerek, “Zulüm 1453’te başladı” diyen birileri için zulmün başlangıcı olan ama inananlar için çok şey ifade eden bu kutlu şehir, İstanbul’un fethinin sırrına eren sizlere emanettir. Emanetinize sahip çıkma gücünüzün bitmemesi duasıyla saygılar sunuyorum” dedi.


Konuşmaların ardından program Türk Halk Müziği’nin usta yorumcusu Uğur Işılak tarafından seslendirilen türkülerle devam etti. Beykozlular türküleri hep birlikte söylediler. Belediye Başkan yardımcısı Salim Öztürk’te Uğur Işılak’a çiçek takdim ederek, programı onurlandıran tüm Beykozlulara teşekkür etti.


Geri Dön