16 / 04 / 2024

Beykoz Belediyesi, Srebrenica’da bina yaptıracak!

Beykoz Belediyesi, Srebrenica’da bina yaptıracak!

Beykoz Belediye Meclisi, Srebrenica'da hizmet binası yaptırılması ve uyuşturucu madde bağımlısı 20 Beykozlu vatandaşın tedavisinin üstlenilmesini kabul ederken, Riva Beylikmandra mevkii imar planını, İmar Komisyonu'na havale etti.



Beykoz Belediye Meclisi Aralık ayı ilk toplantısını Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in başkanlığında yaptı. Meclis toplantısında kardeş şehir Srebrenica’ya yapılacak hizmet binası ile madde bağımlısı ilçe sakinlerinin tedavisi için bütçe ayrılmasına kadar pek çok konu görüşüldü. 


Açılış ve yoklamanın ardından başlayan Aralık ayı olağan toplantısında fazla çalışma ücreti hakkındaki Zabıta Müdürlüğünün teklifi ve  Belediye Meclisi 2015 Yılı Çalışma takvimi ile Meclis Başkanı ve Üyelerin Huzur Hakları hakkındaki Yazı İşleri Müdürlüğü teklifi,  Sözleşmeli Personel Alımı hakkındaki İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi ile  Temizlik İşleri Müdürlüğünde görev yapan bir geçici işçi personelin 2015 yılı vize teklif cetveli hakkındaki  İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifleri görüşüldü.


Meclis ayrıca, Yazı İşleri Müdürlüğünün Görev ve Çalışma Yönetmeliği hakkındaki Yazı İşleri Müdürlüğü teklifini Hukuk Komisyonuna, Riva Beylikmandra mevkii bir kısım parsellere ait mevzii uygulama imar planı hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifini ise İmar Komisyonuna havale etti.


Mecliste 2 adet önerge de oylanarak kabul edildi. Bu önergelerden 1.si, Kardeş Kent Srebrenica’da hizmet binası (spor salonu, kültür merkezi vb.) yapılması  için bütçe ayrılması, teklif karar olarak görüşülürken, 2. si uyuşturucu veya madde bağımlısı olan 20 Beykozlu vatandaşın tedavi masraflarının karşılanması için Belediye tarafından gerekli bütçenin ayrılması hakkındaki önerge ise Plan ve Bütçe Komisyonu ile Kadın Erkek Fırsat Eşitliği ve Aile Komisyonu’na havale edildi.


Bir sonraki meclis toplantısı ise 3 Aralık 2014 Çarşamba günü yapılacak.


Beykoz Belediyesi


Geri Dön