26 / 04 / 2024

Beykoz Riva’ya iki yeni okul!

Beykoz Riva’ya iki yeni okul!

Türkiye Futbol Federasyonu Riva İlkokulu ve Türkiye Spor Toto Teşkilat Başkanlığı Riva Ortaokulu açıldı.



Beykoz Belediyesi'nde yer alan habere göre,  Türkiye Futbol Federasyonu Riva İlkokulu ve Türkiye Spor Toto Teşkilat Başkanlığı Riva Ortaokulu’nun açılış töreni yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan programa TBMM Eski Başkanı ve AK Parti İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, AK Parti Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın, TFF Başkanı Hüsnü Güreli, Demirören Holding Başkanı Yıldırım Demirören, Spor Toto Başkan Vekili Bünyamin Bozgeyik, TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

Binali Yıldırım: “İstanbul'da da tekli eğitime geçeceğiz”

TBMM Eski Başkanı ve AK Parti İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım konuşmasında, eğitim ve bilginin en büyük güç olduğunu belirterek, “Bütçede en büyük payı eğitime ayırdık. 16 yıl içinde eğitimin kalitesi için alt yapıyı hazırladık ve derslik sayısını 2 katına çıkardık. Bakanlığımız ve valiliğimizce yapılan yatırımlarla çok mesafe aldık. Ancak henüz tekli öğretime geçecek seviyeye gelemedik. 454 tane daha okul yapmamız lazım. Nisan ayından itibaren sizlerin destekleriyle bu işleri el birliğiyle yapacağız ve İstanbul'da da tekli eğitime geçeceğiz." şeklinde konuştu.

“Hedefimiz İstanbul’u dünyanın 10. büyükşehri yapmak.”

Binali Yıldırım, “Eğitimiyle kültür ve sanat hayatıyla, ulaşım ve trafik sorununu çözmüş, sosyal belediyecilik anlamında yapılması gereken her türlü çalışmayı yapan, Türkiye’de son 5 yılda istihdama en az 500 bin girdiyle İstanbul’a katkı sağlayan bir şehir hayal edin. İstanbul, 2023’e giderken dünyada sadece marka şehir olmayacak aynı zamanda Türkiye’nin 100’üncü yıl hedeflerini de gerçekleştirme de itici güç olacak. İstanbul olmayınca Türkiye haritası eksik kalır. Dolayısıyla bu şehir daha fazla ülkenin kalkınmasına, milletin refahına katkı yapacak imkâna da, potansiyele de sahip, tarihi geçmişi, kültürü ve doğal zenginliği de var. Napolyon’un dediği gibi, ‘eğer dünya bugün tek devlet olsa baş şehri İstanbul olurdu.’” dedi.

 

 


Geri Dön