24 / 04 / 2024

Beykoz’un imar problemi için kamuoyu yapılanması!

Beykoz’un imar problemi için kamuoyu yapılanması!

CHP Beykoz Belediye Başkan aday adaylarından Muammer Tonya, bölgedeki imar probleminin kamuoyu yapılanması yapılarak çözüleceğini söyledi.



Yerel seçim çalışmalarına en erken başlayan isimlerden biri olan CHP Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı Muammer Tonya, yerel basın temsilcileri ile bir araya geldi.

Dost Beykoz Gazetesi'nde yer alan habere göre, kahvaltıda gündeme dair açıklamalarda bulunanTonya, son günlerde Beykoz’da yaşanan Beykozluluk tartışmalarının dışında olduğunu bu manada tartışılacak bir isim olmadığının altını çizdi.

Uzun süredir Beykoz’da yaşadığını ve Beykoz’un her sokağını karış karış bildiğini söyleyen Mimar Muammer Tonya, basın mensuplarının sorularına da cevaplandırdı.

 Beykoz’un imar problemi için kamuoyu yapılanması!

Kamuoyu yapılanması oluşturulacak

Beykoz’da yaşanan imar probleminin iktidar olanaklarıyla çözülebileceğinin yeterli olmadığını söyleyen Muammer Tonya, Beykoz’un imar probleminin çözümüne ilişkin gerekli kamuoyu yapılanmasını oluşturacaklarını ve hiçbir gücün vatandaşların talepleri karşısında direnemeyeceğini söyledi. 

Katılımları nedeniyle basın mensuplarına teşekkürler eden Tonya, yaklaşık 3 bucuk aydır Beykoz’da seçim faaliyetlerine devam ettiğinibasın mensuplarıyla siyasi amaçlı değil, dostlukların pekişmesi amacıyla bir araya geldiğini ve aday gösterilmesi durumunda yine basın mensuplarıyla birlikte çalışacağını anlattı.

 Beykoz’un imar problemi için kamuoyu yapılanması!

“Beykoz’da her türlü girişim var

Beykoz İstanbul’un incisi olacak Aday gösterilmese de CHP’nin seçimi kazanması için sokaklarda olacağını ve aday gösterilmesi ve seçilmesi durumunda Beykoz’u gerçekten İstanbul’un incisi yapacaklarının altını çizen Aydın, “Bir belediye başkan adayının halkın nazarında tecrübeli ve güvenilir olması çok önemlidir. Halk, hem fiziki, hem tecrübe ve hem de yapmış olduğunuz çalışmalar nedeniyle size inandığı zaman epeyce yol alır, seçimi de kazanırsınız. Bilgi ve becerinizi bu halkın daha iyi yaşaması için harcarsanız, o bölgeyi metropolün en iyi bölgesi haline getirebilirsiniz” dedi. Tonya, şöyle devam etti: “Beykoz’da her türlü girişim var. Balcılıktan tutunda, turizme, balıkçılık, konfeksiyon, sayacılık, cam olmak üzere geçmişten gelen bir çok değerimiz var. Bunları yeniden hayata geçirir, devam ettiririz. Bunları bir araya getirmek işsizliğinde önüne geçer.”

 Beykoz’un imar problemi için kamuoyu yapılanması!

Beykoz’un imar sorununun çözümü

Beykoz’un imar sorununun çözümü hakkında açıklamalarda bulunan Muammer Tonya, sorulan bir soru üzerine imar problemini sadece iktidarın çözebileceği propagandasını doğruyu olmadığını kaydetti.

Beykoz’un bölge bölge farklı yasalara tabi olduğunu ve her bölgenin imar planlarını yapma yetkisinin farklı bir kurumun yetkisinde bulunduğunu fakat bu kurumlar sadece Beykoz Belediyesi’nin yapmış olduğu planları onaylama yükümlülüğünü taşıdığını söyledi. Tonya, “Sonuçta bizde Beykoz Belediyesi olarak plan yapacağız. Bunu ilgili kurumun onaylamaması gibi bir durum söz konusu değildir. Çünkü kamuoyunun beklentilerine cevap vermek durumundasınız” dedi.

 Beykoz’un imar problemi için kamuoyu yapılanması!

''‘Peşin paraya arsa alınır...''

Tonya, son olarak şu açıklamalarda bulundu: Beykoz imar sorununun bir tek iktidar tarafından çözüleceğini söylemek, fıtrata aykırı duruyor. Bunu söyleyen iktidar 15 senedir niye yapmadı. İlçe belediyesi aynı parti, büyükşehir aynı parti, bakanlık aynı parti… Plan yapıyorsun idare mahkemesi oy birliği ile iptal ediyor. Uygulanabilir bir şey yapmamışsınız çünkü.  

On beş senedir siz bölgeye plan yapmıyorsanız, 3 yaşındaki çocuk bugün 18 yaşında olur. Bunu nasıl anlatacaksınız. Artık insanlar bıkmış, ‘biz alıştık; yapsalar ne olur, yapmasalar ne olur’ diyorlar. Çoğu satıp gitmiş zaten.

Beykoz’da emlakçıler işyerlerinin kapılarına, ‘peşin paraya arsa alınır’ tabelası asmıştı. Ya küçücük bir ofisin var. Hangi parayla peşin para arsa alıyorsun. Bunlar aracı, başkaları adına çalışıyorlar. Beykoz’da herkes birbirini tanıyor. Bu işler böyle değil.''

 Beykoz’un imar problemi için kamuoyu yapılanması!

Beykoz'un imar sorunu çözülecek!


Geri Dön