19 / 04 / 2024

Beylikdüzü 11. Mahalle mağdurları yarın eylem yapacak!

Beylikdüzü 11. Mahalle mağdurları yarın eylem yapacak!

İstanbul Beylikdüzü'nde hayata geçirilen 11. Mahalle projesinden konut alan ve mağdur olan vatandaşlar yarın proje alanında bir protesto gösterisi gerçekleştirecek.



Gül İnşaat'ın İstanbul Beylikdüzü Beykent'te hayata geçirdiği 11. Mahalle projesinden konut alan ve mağdur olan vatandaşlar yarın proje alanında bir protesto gösterisi gerçekleştirecek.

150 mağdur ailenin katılacağı protesto gösterisi saat 12:00'de proje alanında yapılacak. İstanbul'daki diğer konut mağdurlarının da destek vereceği eyleme katılımın yoğun olması bekleniyor.

Beylikdüzü 11. Mahalle projesi mağdurları konuyla ilgili olarak yaptıkları açıklamada, projenin inşaatının tamamlandığını, ancak tapularda ipotek olduğu için tapularını teslim alamadıklarını iddia ediyor.

Konut mağdurlarının sorunları Meclis gündeminde

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi “21. yüzyılın en büyük soygunu” dediği Esenyurt, Tuzla ve bazı bölgelerdeki konut satış vaadiyle dolandırılan 100 bin konut mağdurunun sorunlarını Meclis gündemine taşımıştı.

Vekil Hamzaçebi verdiği soru önergesinde, “Kampanyalı satışlar veya ön ödemeli konut satış sözleşmeleri kapsamında bakanlıkça kanunlara aykırı hareketler nedeniyle hangi idari para cezaları kesilmiştir” diye sordu.

Verilen soru önergesinde, “Konut sahibi olabilmek için yıllarca dişlerinden tırnaklarından artırarak ödemelerini yaptıkları halde konutlarını alamayan konut mağdurlarının konutlarını alabilmeleri için hazırladığınız bir plan var mı?” ifadeleri de yer aldı.

11. Mahalle projesi

İstanbul Beylikdüzü'nde inşa edilen 11. Mahalle projesinde 600 daire, 28 dükkan ve 9 ofis bulunuyordu. 2+1, 3+1, 4+1, 5+1, 3+2 ve 4+2 daire tiplerinin yer aldığı projenin inşaat alanı 28 bin 918 metrekare olarak belirlendi.

Adres: Adnan Kahveci Mahallesi Atakent Caddesi No: 27 Beylikdüzü – İstanbul

Lütfü Bakırcı tutuklandı!

100 bin konut mağdurunun sorunu Meclis gündeminde!

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön