16 / 04 / 2024

Beylikdüzü'ne kentsel dönüşüm müjdesi!

Beylikdüzü'ne kentsel dönüşüm müjdesi!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Gürpınar Siteler Bölgesi'nde yaşayan site sakinlerine kentsel dönüşüm müjdesi verdi.



Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Gürpınar Siteler Bölgesi'nde yaşayan site sakinleri ile buluştu. Kentsel dönüşümle ilgili en son gelinen nokta hakkında vatandaşları bilgilendiren ve kentsel dönüşümün en kısa süre içinde başlayacağının müjdesini veren Başkan Mehmet Murat Çalık "Vatandaşın can ve mal güvenliğinin siyaseti olmaz. Sizlerin güvenli konutlarda yaşamaya başlaması en büyük arzum." diye konuştu.

Beylikdüzü Belediyesi'nde yer alan habere göre; Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi Çok Amaçlı Salon'da yapılan Gürpınar Siteler Kentsel Dönüşüm Toplantısı'nda Gürpınar Siteler bölgesinde kentsel dönüşüme başlamak için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, yaklaşık 10 bin 500 kişinin yaşadığı 30 hektarlık alanda kentsel dönüşümü en kısa sürede başlatacaklarını ve buradaki dönüşüm sürecinde, KİPTAŞ aracılığıyla Büyükşehir Belediyesi'nin de gücünü kullanmak için yaptıkları görüşmelerde çok yakın olduklarını ifade etti. Başkan Yardımcısı Elçin Karaoğlu ise konuşmasında, kentsel dönüşümde sonucu alabilmek için hakça ve adaletçe, herkesin birbirinin hakkını ve menfaatini gözetip konuya yaklaşması gerektiğiin altını çizdi.

Beylikdüzü ne kentsel dönüşüm müjdesi!

Çalık: Sizin Evlatlarınız Benim Evlatlarım

Toplantıda önemli açıklamalarda bulunan, Gürpınar Siteler bölgesinde meydana gelen kentsel dönüşüm sürecini çok önemsediklerini kaydeden Beylikdüzü Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık "Belediyemizin ilgili birimlerinin bundan sonraki en önemli konuları Gürpınar Siteler bölgesidir. Gürpınar Siteler bölgesindeki kentsel dönüşümün hızlıca gerçekleştirilmesi ve sizlerin güvenli konutlarda yaşamaya başlaması en büyük arzum. Sizin evlatlarınız benim evlatlarım. Gürpınarlı hemşehrilerimin güvende olduğunu bilerek, evimde huzurla uyumak istiyorum." açıklamasında bulundu.

Uzlaşarak Hızlı Çözüm Üretmeliyiz

Dönüşümün başlamasının ve sürecin hızlanmasının hak sahiplerinin uzlaşmasına bağlı olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık "Biliyorsunuz burası deprem yönetmeliği öncesi yapılmış sitelerin bulunduğu bir alan. Yaklaşık 30 dönümlük bir alandan bahsediyoruz. Depremi bile beklemeyecek oranda kötü binaların olduğu Gürpınar'da, uzlaşarak hızlı çözüm üretmeliyiz. Belediye de mal sahipleri de sorumluluklarını yerine getirecek. Herkes taşın altına elini koyacak. Ben isterim ki Gürpınar Siteler bölgesini en kaliteli mahallemiz haline getirelim. Arzum, isteğim o." dedi. Konuşmasının sonunda, Gürpınar Siteler bölgesindeki kentsel dönüşüm sürecinin siyaset üstü düşünülmesi gereken bir konu olduğunun altını çizen Başkan Mehmet Murat Çalık, 'Vatandaşın can ve mal güvenliğinin siyaseti olmaz.' mesajını verdi.


Geri Dön