18 / 04 / 2024

Beyoğlu'nun değeri İstanbul'un ekonomisine de yansıyor!

Beyoğlu'nun değeri İstanbul'un ekonomisine de yansıyor!

Yıllara meydan okuyan Beyoğlu iki bölümden oluşuyor, İstiklâl Caddesi merkezli sit alanı Tarlabaşı, Tophane ve Cihangir 'i kapsıyor. Bu alandaki yapı stokunun rehabilitasyonu süreci hızla ilerliyor.




Beyoğlu, yıllara meydan okuyan yüzlerce yapı stokuyla değerine değer katarak bugünlere geldi. Bu değer şehrin ekonomisine de yansıyor. Turizm, kültür sanat, sinema, yeme içme ve eğlence endüstrilerinin bir arada bulunduğu mahalleler ayn birer değerleme konusu olabilecek kadar özel. Beyoğlu iki bölümden oluşuyor, İstiklâl Caddesi merkezli sit alanı Tarlabaşı, Tophane ve Cihangir'i kapsıyor. Bu alandaki yapı stokunun rehabilitasyonu süreci hızla ilerliyor. 2012 yılında Tarlabaşı'nda sadece belediyenin yürüttüğü 300 binanın restorasyonuna başlandı. Her köşesi şantiyeye dönüşen ilçenin kalbi Taksim bile bundan nasibini almış durumda. Çalık Gayrimenkul'ün yürüttüğü Tarlabaşı 360 Ofis projesi başta olmak üzere Ofton İnşaat ve diğerlerinin dönüşüme paralel yürüttükleri projeler mevcut yapılara da değer kazandırıyor. 


GALATA VE TOPHANE ÇEKİCİLİĞİ 

Galata, Tophane cezbedicilikte birbiriyle yansıyor. Ömektepe ve 70 bin nüfuslu Okmeydanı projeleriyle de ciddi bir kentsel dönüşüm mevcut.Dönüşümde yüzde 70 konut, yüzde 30 ofis planı esas alınıyor. Sütlüce'deki dönüşüm Beyoğhı'nun deniz ayağının değerini neredeyse yüzde 25 artardı. Talimhane, Taksim, İstiklal Caddesi, Elmadağ ve Tünel'deki tarihi doku kadar Taksim Meydanı'ndaki modernlik Beyoğlu'nda hayat kalitesine bir şekilde yansıyor. Beyoğlu ilçesindeki kiralık daire fiyatlan yüzde 80-85'lik artışla son yılların en yüksek düzeyine ulaştı. Emlak fiyatlarındaki artışın temelinde Beyoğlu'nun yeni çehresi ile değer artışı olacağı beklentisi yaüyor. Mülk sahipleri geçiş döneminde beklemeyi tercih ediyor. 


Yeni Akit Ek


Geri Dön