28 / 03 / 2024

Bilecik'te 6 ayda 513 riskli yapı tespit edildi!

Bilecik'te 6 ayda 513 riskli yapı tespit edildi!

Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 2015 yılının ilk 6 aylık döneminin çalışmaları yayımlayarak, 6 aylık dönemde 513 adet riskli yapının tespit edildiği bildirildi.



Açıklamada, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne, 2015 yılının ilk yarısında 62 riskli yapı başvurusu geldiği 16 kişiye kira yardımı ve 2 kişiye de faiz desteği yapılması uygun görüldüğü ifade edilerek, “Tüm ilçelerimizde kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantıları düzenlenerek vatandaşlarımız bilgilendirilmiştir. Bu durumda yasa yürürlüğe girdiğinden beri İlimizde toplam riskli yapı başvurusu 256 binada toplam 513 bağımsız bölüm olmuştur. 173 binanın yıkımı gerçekleştirilmiş, kira yardımı alması uygun görülen 262 hak sahibine bugüne dek toplam 739 TL ödeme gerçekleştirilmiştir. Ayrıca 24 kişi faiz desteğinden faydalanmıştır” denildi.


YAPI MALZEMELERİ VE YAPI DENETİMİ

2015 yılının ilk yarısında 11 firmada yapı malzemesi gözetim ve denetimi gerçekleştirilmiş, ürünleri uygunsuz bulunan 1 firmaya İdari Yaptırım uygulandığı belirtilerek,” Ayrıca 56 kişiye yapı müteahhidi yetki belgesi düzenlenmiştir. Bununla birlikte özel binaların yapım süreçlerinde 25 adet yapı denetimi gerçekleştirilmiştir. 2015 yılının ilk yarısında çeşitli kurum ve kuruluşlara 105 adet yaklaşık maliyet düzenlenmiş, 19 adet ihale gerçekleştirilmiştir. Bununla birlikte geçici ve kesin kabul işlemleri gerçekleştirilmiş ayrıca Gölpazarı Bedi Köyünde iskan çalışması kapsamında hak sahipliği belirlemeleri tamamlanarak kredileri onaylanmış ve 28 hak sahibi ile sözleşmeler imzalanmıştır. 2015 yılının ilk yarısında İl Müdürlüğümüze çeşitli konularda 175 adet şikayet gelmiş ve her biri en uygun zaman kollanarak değerlendirilmiştir” ifadelerine yer verildi.


ÇED, ÇEVRE İZİNLERİ VE ÇEVRE DENETİMLERİ

2015 yılının ilk yarısında 37 adet Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Proje tanıtım dosyası başvurusu alındığı belirtilere, açıklamaya şöyle son verildi:“Bunlardan 32 adedine "ÇED Gerekli Değildir" kararı, 3 adedine "ÇED Gereklidir" kararı verilmiş ve 2 dosyanın da incelemesi devam etmektedir. Yine ilk 6 aylık dönemde 30 firmaya geçici faaliyet belgesi ve çevre izin belgesi tanzim edilmiş, 1 firmanın çevre izni iptal edilmiştir. Yılın ilk yarısında her sektör ve her yaştan kişiye, 30’u aşkın çevre eğitimi düzenlenmiş ve yaklaşık 1.500 kişiye ulaşılmıştır. Bu dönemde hafta sonları ve mesai saatleri dışı da dahil olmak üzere 256 adet çevre denetimi gerçekleştirilmiş olup 51 firma veya tesise İdari Yaptırım uygulanmıştır. Ayrıca Kanun ve Yönetmeliklere uygun olmayan şekilde çalışan 9 firma veya tesisin faaliyeti durdurulmuştur.”


Eskişehir Yenigün Gazetesi


Geri Dön