29 / 03 / 2024

Bina durum tespiti dilekçe örneği!

Bina durum tespiti dilekçe örneği!

Binanızın halihazırdaki durumunun, değerinin bilirkişi aracılığı ile tespitinin yapılması için Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvuruda bulunmanız gerekiyor. Söz konusu bina durum tespiti dilekçe örneği haberimizde yer alıyor...



Bina durum tespiti dilekçe örneği!

Binanızın hemen yanında bir inşaat yapılacağını ve sizin binanıza zarar vereceğini düşündüğünüzü farz edelim. Bu durumda, binanıza zarar gelmeden önce, binanızın o anki durumunu öğrenmek için Sulh Hukuk Mahkemelerine başvuruda bulunabilirsiniz.


Dilekçe ile yapabileceğiniz bu başvuru için sizin adınıza işlem yapacak bir vekil atayabilir, ya da kendiniz başvuruda bulunabilirsiniz. Aşağıda vekiliniz için bina durum tespiti dilekçe örneği bulunuyor. Dilerseniz, bu dilekçeyi kendi adınıza da yazabilirsiniz.


Bina durum tespiti dilekçe örneği...


.......... Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimliğine,


Delil Tespiti İsteyen:


Vekili:


Konusu: Delil tespiti talebinden ibarettir.


Olaylar:

1. ................. nolu bina müvekkilime aittir. ............ ilçesinde, ........ pafta, ........... ada ve .......... parsel olarak müvekkilim adına kayıtlıdır.

2. Bu binanın hemen yanında yeni bir inşaat hazırlığı başlamıştır. Hazırlığı yapılan inşaatın ileride müvekkilime ait binaya zarar verme ihtimali mevcuttur. Bu nedenle müvekkilime ait bulunan binanın halihazır durumunun, değerinin bilirkişi aracılığı ile tespiti zorunluluğu doğmuştur.



Hukuki Sebepler: MK, BK, HUMK ve ilgili sair mevzuat.


Subut Deliller: Tapu kayıtları, bilirkişi incelemesi, keşif ve her türlü delil.


Sonuç ve Talep: İşin ivediliği nedeniyle, fenni bilirkişi aracılığı ile müvekkilimin taşınmazı başında keşif yapılarak binanın halihazır durumun ve değerinşn delil tespiti yoluyla tespitine karar verilmesini arz ve talep ederim.



.../..../.....

Vekili


EK:

1) Onanmış vekaletname örneği

2) Tapu kayıtları




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön