25 / 04 / 2024

Binalarında merkezi ısıtma sistemi olanlar dikkat! Sakın gözden kaçırmayın!

Binalarında merkezi ısıtma sistemi olanlar dikkat! Sakın gözden kaçırmayın!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, binalarda merkezi ısıtmayı ve merkezi ısıtma ile ilgili ortaya çıkan anlaşmazlıkları kaleme aldı.  



Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, okuyucusunun sorusuna verdiği yanıta yasanın ilgili maddesini aktararak başladı. Bu kapsamda Heper, yasada  “Kat maliklerinden birinin isteği üzerine ısı yalıtımı, ısıtma sisteminin yakıt dönüşümü ve ısıtma sisteminin merkezi sistemden ferdi sisteme veya ferdi sistemden merkezi sisteme dönüştürülmesi, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğuyla alacakları kararın ardından yapılır. Fakat toplam inşaat alanı 2 bin metrekare ve daha fazla olan binalarda merkezi ısıtma sisteminin ferdi ısıtma sistemi haline çevrilmesi, kat maliklerinin sayı ve arsa payı şeklinde oybirliğiyle alacakları karar üzerine yapılır.” denildiğine dikkat çekti. 

Heper, fıkranın birinci cümlesinin okuyucuya ümit verdiğini, ikinci cümlede ise  2 bin metrekare toplam inşaat alanına sahip binalarda bu kararın alınması için tam iştirak arandığının aktarıldığını belirtti. 

Binalarında merkezi ısıtma sistemi olanlar dikkat! Sakın gözden kaçırmayın! 

Bu durumda, okuyucunun binasında sistemin değişmesinin ümitsiz gibi görünmesine rağmen, bir kişinin muhalif olması ve ikna edilebilme olasılığının ümit verdiğini ifade etti. 

Tamer Heper, yazısını, "Konunun makul nedenlerle ortaya koyulması durumunda bir kişinin ikna olabileceği tabiidir. AMA buna karşı o bir kişinin diğer 31 kişiyi de ikna etmesi söz konusu olabilir. Bu iş tarafların ikna gücüne kalmıştır gibi görünüyor" ifadelerini kullanarak sonlandırdı. 

Yargıtay'dan emsal emekli ikramiyesi kararı! Milyonlara müjde geldi! 

Kiracılardan fahiş kira isyanı: Zam yapamayan ev sahipleri, kiracıları tehdit ediyor! 

Gayrimenkul firmaları rotayı Ege’ye çevirdi! Milyarlık yatırımlarla binlerce konut geliyor!


Geri Dön