25 / 04 / 2024

Binali Yıldırım: İstanbul'un tarihini Marmaray'la yeniden yazıyoruz!

Binali Yıldırım: İstanbul'un tarihini Marmaray'la yeniden yazıyoruz!

Binali Yıldırım, "Artık İstanbul, Marmaray'dan önce, Marmaray'dan sonra diye anılmaya başlıyor. Marmaray projesi, İstanbul'un bilinen tarihini 6 bin yıldan, 8 bin 500 yıla çıkarıyor. İstanbul'un tarihini, Marmaray'la yeniden yazıyoruz" dedi...




Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Artık İstanbul, Marmaray'dan önce, Marmaray'dan sonra diye anılmaya başlıyor.  Marmaray  projesi, İstanbul'un bilinen tarihini 6 bin yıldan, 8 bin 500 yıla çıkarıyor. İstanbul'un tarihini, Marmaray'la yeniden yazıyoruz" dedi.


Yıldırım, Asya ile Avrupa arasında, denizin altından kesintisiz demiryolu ulaşımını sağlayacak, dünyanın alanındaki önemli projelerinden Marmaray'ın Üsküdar Meydanı'nda düzenlenen açılış törenindeki konuşmasına, "Bugün Türkiye 2 bayramı birden kutluyor. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90'ıncı yıl dönümünü kutluyoruz. Cumhuriyetimizin 90'ıncı yılına, asrın projesi Marmaray'ı armağan ediyoruz" diyerek başladı.


Marmaray'ın Uzakdoğu ile Avrupa'yı birleştiren, en derin tüp tünel projesi olduğunu dile getiren Yıldırım, "Bu proje, mühendislik çalışmalarının son noktaya ulaştığı, boğazın güç şartlarında, balık göç yollarında hatta İstanbul'un bilinen tarihini de değiştiren büyük bir projedir. Artık İstanbul, Marmaray'dan önce, Marmaray'dan sonra diye anılmaya başlıyor. Marmaray projesi, İstanbul'un bilinen tarihini 6 bin yıldan, 8 bin 500 yıla çıkarıyor. İstanbul'un tarihini, Marmaray'la yeniden yazıyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun" diye konuştu.


Yıldırım, Ayrılıkçeşmesi'nin yüzyıllarca insanların hacca, yola uğurlandığı, sefere uğurlandığı bir mekan olduğuna değinerek, Marmaray'ın bu mekanı "ayrılık çeşmesi" olmaktan çıkarıp "vuslat çeşmesi"ne dönüştüreceğini söyledi. Yıldırım, "Elbette Ayrılıkçeşmesi, Üsküdar, Yenikapı, Sirkeci, Kazlıçeşme, Yenikapı arasında seyahat süresini 15 dakikaya düşürecek. Marmaray, İstanbul'un iki yakasını bir araya getirecek en önemli toplu ulaşım projesidir" dedi.


Bakan Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın projeye ilk günden bu yana destek verdiğini dile getirerek, projenin bugünlere gelmesinde emeği geçen mühendislere, işçilere, çalışanlara, yüklenci ve altyüklenici firmalara teşekkür etti.


AA


Geri Dön