25 / 04 / 2024

Bingöl Kültür Mahellesi'nde kentsel dönüşüm mağduriyeti!

Bingöl Kültür Mahellesi'nde kentsel dönüşüm mağduriyeti!

Bingöl Merkez’de yer alan Kültür Mahallesi’nde yapılacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi’nin tamamlanmaması ile ilgili Bingöl CHP İl Başkanı Ahmet Bazencir, “Kentsel dönüşüm projesinin akıbetinin biran önce sonuçlandırılması ve hak sahiplerinin mağduriyetlerinin giderilmesi gerekmektedir.” dedi…



Kültür Mahallesi’nde yapılacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi çeşitli gerekçelerle tamamlanamadı. 

Bingöl Gazetesi’nin haberine göre, Bingöl CHP İl Başkanı Ahmet Bazencir, projenin tamamlanmamasının hak sahiplerini mağdur duruma soktuğunu belirterek belediye ve milletvekillerini eleştirdi.

Bazencir, konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı: 

“2016 tarihinde dönemin belediyesi tarafından dile getirilen ve büyük bir heyecan oluşturan Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi maalesef aradan 3 yıl geçmesine rağmen henüz üzerine tek bir taş bile konulmamış vaziyette boş arazi olarak duruyor. Yine dönemin belediyesi tarafından hak sahipleriyle sözleşme imzalanmış, kiralar ödenmeye başlamış, proje 2 defa ihale edilmiş ve seçimler öncesi temel atma töreni yapılmıştır. Bu durum hak sahiplerini sevindirmişti ancak sevinçleri kursaklarında kalarak, hak sahiplerinin duygularıyla oynanmıştır.”

“Proje, Bingöl’ün çehresini değiştirecek bir vizyon ile sunulurken maalesef hak sahiplerinin evleri yıkılmış, kiraların süresi dolmak üzere ya da dolmuş olan hak sahipleri ekonomik kriz altında büyük zorluklar yaşamaktadır. Hak sahiplerinden işsiz olanlar, asgari ücretle çalışanlar evlerine ekmek götüremezken bir de kira borcu altına girmişlerdir. Bunun yanında tapularını devrettikleri ve projenin ne zaman sonuçlanacağı belli olmadığı için kendi mülkleri üzerinde tasarruf kullanamamaktadırlar.”

“Hak sahiplerinin mağduriyetlerini dile getiriyor, makam sahiplerinin bu konuda yetersiz kaldığını ve hatta çaresiz kaldıklarını belirtiyoruz. 3 yıl geçmesine rağmen ilimiz bakan, milletvekili düzeyinde kişilerce temsil ediliyor. Buna rağmen bu sorunun giderilmemesi iktidarın, bakanların, milletvekillerinin, belediye yetkililerinin hemşerilerimize verdiği önemi göstermektedir. Kentsel dönüşüm projesinin akıbetinin biran önce sonuçlandırılması ve hak sahiplerinin mağduriyetlerinin giderilmesi gerekmektedir.”

TOKİ Bingöl Adaklı 96 konut ihalesi 24 Ekim'de!


Geri Dön