26 / 04 / 2024

Bingöl Kültür'deki dönüşümle ticari alan ihtiyacı karşılanacak!

Bingöl Kültür'deki dönüşümle ticari alan ihtiyacı karşılanacak!

Kültür Mahallesi’nde kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyen Cevdet Yılmaz, “ “Kültür Mahallesi’nde sadece konut ihtiyacını değil, ticari alan ihtiyacını da karşılayacak şekilde orayı planlamış durumdayız" dedi.



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Çapakçur Köprüsü ile ilgili yaptığı değerlendirmede; “İhalesi yapılmış, aslında istersek yarın kazmayı vururuz. Ama köprüyü yıkmadan en azından bir şeridi bitirip, diğer şeride başlama yönünde yapılabilir mi diye bakıyoruz. Köprü yapımına inşaat sezonunda başlayıp, sezon bittiği anda bitecek şekilde bir planlama yapıyoruz ki şehir hayatını en az etkilemiş olalım” açıklamasında bulundu.


Kurban Bayramı tatili boyunca  memleketi Bingöl’de bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gazetecilere ülke gündemi ve Bingöl’de yapılan ve yapılacak hizmetler hakkında açıklamalarda bulunan Yılmaz, şehrimizin güzelleştirmeyle alakalı olarak DSİ tarafından Çapakçur Vadisi ıslah çalışmalarının başladığını hatırlatarak, “Bu vadi bizim için önemli. Bir taraftan şelaleler oluşturulacak, taşkın korumaya dönük çalışmalar gerçekleştirilecek, diğer taraftan belediyemiz tarafından da yaşam alanları oluşturulacak, vadi güzelleşecek inşallah. Vadi ile birlikte köprü inşa edeceğiz. İhalesi yapılmış, aslında istersek yarın kazmayı vururuz. Ama köprüyü yıkmadan en azından bir şeridi bitirip, diğer şeride başlama yönünde yapılabilir mi diye bakıyoruz. Köprü yapımına inşaat sezonunda başlayıp, bittiği anda bitecek şekilde bir planlama yapıyoruz ki şehir hayatını en ez etkilemiş olalım. Bu köprü ve vadimizin bitmesi bölgeye güzellik katacak” ifadelerini kullandı.


– VALİLİK BİNASI

Konuşmasında Bingöl’ün en önemli meselelerinden biri  araç parkı ve meydan meydan meselesi olduğuna vurgu yapan Yılmaz, “Hükümet konağımız ile ilgili yeni bir planlama yapıyoruz. Henüz tam kesinleşmedi ama büyük bir ihtimalle 1 Nolu Sağlık Ocağı’nın bulunduğu yerde yapılacak. Güzel bir mimariyle hükümet konağı inşa edeceğiz, mevcut hükümet konağını da tamamen kent meydanına dönüştürme imkanımız olacak. Altını da otopark olarak planlıyoruz. Bunu yaptığımız zaman hem şehri güzelleştirme anlamında hem de park problemi anlamında katkısı olacak” dedi.


– KENTSEL DÖNÜŞÜM

Özellikle Kültür Mahallesi’nde kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyen Yılmaz, “ “Kültür Mahallesi’nde sadece konut ihtiyacını değil, ticari alan ihtiyacını da karşılayacak şekilde orayı planlamış durumdayız. Bunla ilgili de son çalışmalar yapılıyor. Aynı şey ilçelerde de yapılıyor. Solhan’da çok güzel bir spor kompleksi yapılıyor. Bingöl’de de böyle bir spor kompleksi olmasını isterim. Futbol sahasından basketbol sahasına, tenis kortuna kadar, yürüyüş banları, çocuk oyun alanları, yeşil alanların düşünüldüğü  büyük bir spor kompleksi Solhan’da inşa ediliyor. Biz de merkezi idareden destek vereceğiz” ifadelerini kullandı.


–  İSTİHDAM

Bingöl’ün genç bir nüfusa sahip olduğunu ve  bu nüfusu istihdam etmek durumunda olunduğuna vurgu yapan Yılmaz, şunları söyledi : “Bu konuda da yenilikçi bazı projelerimiz var.  Bir tanesi tekstil kent. Burası bitmek üzere. İnşallah bittiğinde tam kapasiteye ulaştığında bin kişiye istihdam sağlayacak bir üretim tesisi olacak. İkinci önemli projemiz İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) projesi. Buna Avrupa Birliği’nden hibe alıyoruz. Bunun da ihalesi yapıldı. Değişik ölçeklerde 22 atölyesi olan bir merkez olacak. Özellikle genç girişimciler için İŞGEM çok önemli. Bir yeri olmayan, işini kuracak olan girişimciler için iş geliştirme merkezleri önemli. Yeni üretim alanlarının oluşması için önemli bir projedir.  Yine Organize Sanayi Bölgesi’nde bir çağrı merkezi açtık. Başbakanımızın açıkladığı pakette desteklenen sektörler arasında çağrı merkezleri de var. Orada da inşallah belli bir oranda istihdam oluşturacağız. Tarım bizim için önemli bir üretim ve istihdam alanı, meyvecilik başta olmak üzere. Bir taraftan Murat Havzası rehabilitasyon projesi, diğer taraftan da gölet projelerimizle bu konuda bir hamle yapmış durumdayız. Neredeyse Bingöl’ün her tarafından bir gölet yapıyoruz, planlıyoruz. Bunlar da inşallah ekonomimize katkıda bulunacak”


Bingöl 


Geri Dön