27 / 04 / 2024

Bingöl'de 921 aile kentsel dönüşüm mağduru oldu!

Bingöl'de 921 aile kentsel dönüşüm mağduru oldu!

Bingöl’de ‘kentsel dönüşüm’ kapsamında yer alan Kültür Mahallesi’nde evleri yıkılan 921 aile, ‘1 yılda anahtar teslimi’ sözü verilmesine karşı 3 yıldır verilen hiçbir sözün tutulmadığını ifade etti.



Bingöl Belediyesi, kent merkezinde bulunan Kültür Mahallesi’ni ‘Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’ kapsamında 2011  yılında ‘Kentsel Dönüşüm ve Toplu Konut Alanı’ olarak ilan etti. Kültür Mahallesi’nde 151 dönümlük alan, ‘riskli alan’ olarak ilan edildi. Birgün Gazetesi'nde yer alan habere göre; ‘Afet riski’ altında olduğu nedeniyle mahalle kentsel dönüşüme açıldı. Ancak 2017’de mahallenin boşaltılmış olması ve 921 aileye ait 295 binanın yıkılmasına rağmen proje, şantiye alanına dönüşen bir mahallenin ötesinde olmadı.

Proje ile ilgili 3 yıl önce evini boşaltmak zorunda kaldıklarını söyleyen Sultan Yürekli, deprem riski taşıdığı nedeniyle evlerini tahliye etmeyi kabul ettiklerini, ancak belediye tarafından kandırıldıklarını söyledi.

Evlerinin yıkılmasıyla yaptıkları sözleşmede 1 yılda evlerinin kendilerine teslim edileceğini, bu süre içerisinde kira yardımlarının devam edeceği sözü verildiğini belirten Yürekli, verilen sözlerin tutulmadığını ifade etti. Yürekli, “Kaldığımız yerlerin kiralarını ödeyeceklerini söylediler, ancak ilk 7 ay kiralarımızı ödemediler. Şimdi ise 4 aydır kiralarımız ödenmiyor. Eşim hasta ve çalışmıyor. Bu yüzden kiramızı ödeyemediğimiz için çadır kurmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.


Geri Dön