25 / 04 / 2024

Bingöl emekli konut projesi için arsa aranıyor!

Bingöl emekli konut projesi için arsa aranıyor!

Emekliye Düşük Taksitle Konut için arsa aranıyor. Emekliler, Şeyh Ahmet Bölgesi veya Doğum Hastanesi alt bölgesinde yer istiyor. Güveçli’de toplulaştırma ile hazine yerlerinin belirleneceğini ardından emekliye konut için alan çıkacağı söyleniyor.



Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun seçim vaatleri arasında yer alan emekliye düşük ücretli konut için ilimizde ön talep toplandı. Tüm İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Mehmet Evran, 1410 SSK VE 508 BAĞ-KUR emeklisi toplam 2215 emekli bilgisini  TOKİ  Başkanlığı'na gönderdiklerini, Çevre Şehircilik Müdürlüğü aracılığıyla Milli Emlak’a yazı gönderildiğini ve arsa bilgilerini istediğini söylemişti. Milli Emlak’tan alınan bilgiye göre, “Şuan istenilen rezerv alanının bulunmadığını, Güveçli bölgesinde arazi toplulaştırma çalışmalarının sürdüğünü, burada hazine yerlerinin netleşmesinin ardından proje için çalışma yapılabileceği söylendi.

Emeklilerden yer önerisi

Talepte bulunan emekliler ise Genç yolunda Şeyh Ahmet bölgesinin alt tarafı ya da İl Özel İdaresine ait Dinamit Deposu olarak adlandırılan bölgelerin proje için uygun büyüklükte olduğu, projenin bu alanlara yapılabileceği söyleniyor.



Bingöl Gazetesi


Geri Dön