18 / 04 / 2024

Bingöl'ün imar planı yenileniyor!

Bingöl'ün imar planı yenileniyor!

Bingöl'ün gelecek 20 yıllık imar sorununun çözümü için ilk adım atıldı. Yıllardır devam eden mülkiyet, kat, yeşil alan ve yol sorunları ile geniş kapsamlı imar revizyon planı askıya çıktı.



İMAR YENİLENİYOR 

Bingöl'ün 1936 yılında il olması ve yıllar içerisinde artan nüfus, imar konusunda ciddi sorunların yaşanmasına neden oldu. Yaklaşık 80 yıl önce il statüsüne kavuşan kentin nüfusu 2015 yılı itibariyle 100 bine dayanması, geniş kapsamlı bir imar revizyonuna ihtiyaç olduğunun ilk işareti oldu. Kentin giderek büyümesi, yıllardır devam eden kat, mülkiyet, yeni konut ihtiyacı, yeşil alan ve ulaşım sorunlarını ikiye katladı. Söz konusu sorunları enine boyuna masaya yatıran belediye yönetimi, Bingöl'ün bugüne kadaryapılan en geniş imar revizyonu kararını aldı. 


BELEDİYE YÖNETİMİ 

Belediye yönetimi, şehrin önünü açacak imar revizyon planını hazırladı. Özellikle Yenimahalle. Mirzan, Yeşilyurt ve Bahçelievler'de arka sokaklarda mülkiyet sahibi olup kat artırım kriterine takılan mülk sahiplerini sevindirecek olan söz konusu revizyon, Belediye Meclisi'nde gündeme geldi. Bingöl Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısında, Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından Meclis Başkanlığına sunulan ve İmar Komisyonunca tetkik edilen Revizyon İmar Planı hakkındaki teklif görüşülerek yapılan müzakereler sonucunda; ilin mücavir alan sınırları içerisinde bulunan mevcut imar planlarının tamamında gerekli incelemeler yapılarak revizyon imar planı hazırlandığı belirtildi. 


Diyarbakır Söz


Geri Dön