28 / 03 / 2024

Bir devir kapandı! Apple’ın son mini modeli, iPhone 13 mini! 11 Eylül 2022 fiyat listesi..

Bir devir kapandı! Apple’ın son mini modeli, iPhone 13 mini! 11 Eylül 2022 fiyat listesi..

Apple, yeni iPhone'lar için 'mini' form modellerini durdurdu ve bunun yerine 6,7 inç ekranlı iPhone 14 Plus'ı piyasaya sürmeye karar verdi. “Mini” bir iPhone istiyorsanız, tek şansınız iPhone 13 mini'yi satın almak. İşte son iPhone mini şansınız iPhone 13 mini 11 Eylül 2022 fiyat listesi..



2020'de Apple, iPhone 12 serisiyle birlikte ilk 'mini' iPhone modelini tanıttı. Bu modelin satış rakamları hiçbir zaman çok fazla olmasa da şirket, 2021'de iPhone 13 mini ile küçük boy telefonuna bir şans daha verdi.

Geçtiğimiz günlerde iPhone 14’ün lansmanında yeni modeller tanıtılırken, iPhone 14’lerde gözükmeyen mini için, Apple’ın iPhone mini'yi tamamen ortadan kaldırdığını görebiliyoruz.

Bir devir kapandı! Apple’ın son mini modeli, iPhone 13 mini! 11 Eylül 2022 fiyat listesi..

2014 yılında iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ın piyasaya sürülmesinden günümüze iPhone'lar her zamankinden daha büyük hale geldi. Akıllı telefonlarda başlayan daha büyük telefon furyasına Apple öncülük etmiş durumdaydı.

Büyük ekranlar hep talep edilenmiş gibi görünse de, bazı kullanıcılar bundan memnun değildi. Hala yeni bir telefonun tüm harika özelliklerine sahip olan fakat daha küçük bir telefon istediler. O vakit bu isteğin üzerine Apple, 2015 yılında bir iPhone 5s ile tam olarak aynı forma sahip ancak iPhone 6s'in tüm dahili donanımına sahip ilk iPhone SE'yi piyasaya sürdü. En yeni işlemciye ve 4K video çekebilen en iyi kameraya sahip boyutu küçük bir telefondu.

iPhone SE'nin boyutu gerçekten de insanların onu satın almasının nedenlerinden biriydi, aynı zamanda donanımsal özellikleri eşit  aynı segmentteki büyüklerden çok daha ucuzdu.

Bu ilgiyi fark eden Apple, daha küçük telefonları tercih eden kullanıcıların isteklerini dinlemeye karar verdi. iPhone 12 mini tam olarak bir iPhone 12’iydi, ancak boyutu daha küçüktü.

Ne yazık ki,  iPhone 12 mini'nin hiçbir zaman büyük emsalleri gibi olamadı. Çok sayıda bağımsız pazar araştırması, iPhone 12 mini'nin açık ara en az popüler iPhone modeli olduğunu ortaya koydu.

Bir devir kapandı! Apple’ın son mini modeli, iPhone 13 mini! 11 Eylül 2022 fiyat listesi..

iPhone mini formatı, iPhone 13 serisiyle bir yıl daha üretime çıktı. Apple, iPhone 12 mini sahiplerinin ana şikayetlerinden biri olan pi gücünü artırdı, ancak yine de bu, insanları iPhone mini'nin satışlarının artmasına yetmedi.

Apple artık iPhone mini üretilmiyor!

Apple'ın tanıttığı iPhone 14 modellerinden hiçbiri 'mini' olmadı. Bunun yerine, orta sınıf iPhone 14, iPhone 14 Pro serisiyle aynı 6.1 ve 6.7 inç boyutlarında ürünler satışa çıkacak.

Peki, iPhone 13 mini 11 Eylül 2022 fiyat listesi nedir?


    Geri Dön