18 / 04 / 2024

Birgül Ayman Güler kimdir?

Birgül Ayman Güler kimdir?

CHP’li Aziz Kocaoğlu’nun yerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olan CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler kimdir? Birgül Ayman Güler bugüne kadar hangi işlerde bulundu? İşte yanıtı...



Birgül Ayman Güler kimdir?

Birgül Ayman Güler, CHP  İzmir  Milletvekili. Yerel yönetimler hocası olan Birgül Ayman Güler CHP’li Aziz Kocaoğlu’nun yerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu. Peki Birgül Ayman Güler kimdir?


Birgül Ayman Güler biyografi..

Birgül Ayman Güler, 1 Haziran 1961 İzmir Bergama doğumlu. Baba adı İlyas, anne adı Zehra'dır. Üçü erkek, dördü kız yedi çocuklu bir ailenin en küçük kızı. Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi alanında akademisyendir. 


Birgül Ayman Güler, Zübeyde Hanım İlkokulu ve Bergama Lisesi mezunu. 1978 yılında girdiği Marmara Üniversitesi Siyaset – İdare Bölümü’nden 1983 yılında mezun oldu. 1979-1980 arasında İngiltere’de dil öğrenimi gördü. 


Ankara Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi anabilim dalında 1985 yılında yüksek lisans, 1987 yılında doktora eğitimine başladı. 1992 yılında Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Doktoru oldu. 


1985'te İçişleri Bakanlığı’nda Araştırma Planlama Koordinasyon Uzman Yardımcısı, 1986-2002 yılları arasında TODAİE'de öğretim üyesi olarak çalıştı. Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi alanında 1996 yılında doçent, 2002 yılında profesör oldu. 


2002 yılında  Ankara  Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesine öğretim üyesi olarak geçti. Birgül Ayman Güler, Kamu İşletmeciliğini Geliştirme Merkezi ve Yerel Yönetimler Araştırma Yardım ve Eğitim Derneğinin Kuruculuğu, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkanlığı gibi çeşitli görevlerde bulundu. Dergi ve kitap yayıncılığı yaptı. TODAİE Yerel Yönetimler Araştırma ve Eğitim Merkezi ve AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Araştırma Uygulama Merkezi Müdürlüğü görevlerini yürüttü. 


18 Aralık 2010 Kurultayı’nda Bilim Yönetim Kültür Platformu adayları arasında yer aldı ve CHP Parti Meclisi üyesi oldu. PM üyesi olarak Uşak ilinin örgütlenmesiyle ilgilendirildi.


12 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçimleri için, doğup büyüdüğü yöre olan İzmir İkinci Bölge’den altıncı sırada CHP adayı olarak yarışa katıldı. İzmir Milletvekili oldu. Milletvekili çıkarılamayan Kütahya ilinin “gönüllü vekili” görevini aldı.


TBMM’nde birinci yılda KİT Denetleme Komisyonu ve ikinci yılda İçişleri Komisyonu üyesi olarak görev aldı. BüTünşehir Belediyesi Yasası olarak bilinen yasa çalışmalarında CHP adına İçişleri Alt Komisyonu üyesi sorumluluğunu üstlendi.


18 Ağustos 2011’de CHP MYK’da Kadın Örgütlenmesinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi. Aynı tarihten bir yıl sonra gerçekleştirilen kurultaya kadar CHP Parti Sözcülüğü görevini üstlendi. Kadın örgütlenmesi görevini, CHP Tüzüğü değişikliklerinde cinsiyet kotası yüzde 33 olarak belirlenerek ve sekiz yıldan bu yana toplanmamış olan 11. Kadın Kurultayı’nın 8 Temmuz 2012’de toplanmasını sağlayarak tamamladı.


17-18 Temmuz 2012 günleri yapılan CHP 34. Olağan Kurultayı’nda yine Bilim Kültür Yönetim Platformu listesinden aday gösterildi. PM üyeliği görevinin ikinci dönemine başladı. İkinci dönemde Uşak ili sorumluluğu sürdü. 



Geri Dön