29 / 03 / 2024

Birlikten İzmir Doğar kampanyasıyla alınan 84 dairenin kuraları çekildi!

Birlikten İzmir Doğar kampanyasıyla alınan 84 dairenin kuraları çekildi!

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremde yaşamını yitirenlerin aileleri için iş dünyasını temsil eden sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen "Birlikten İzmir Doğar" kampanyasıyla satın alınan 84 daire, kurayla hak sahiplerine verildi.



İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, kampanya kapsamında Toplu Konut İdaresi Başkanlığından 84 konut satın alındığını belirtti.

Yaptığı açıklamada depremin ülkenin bir gerçeği olduğunu dile getiren Kestelli, Salı gecesi Düzce’de meydana gelen 5,9 şiddetindeki depremin bu gerçeği bir kez daha tüm şiddetiyle yüzümüze vurduğunu ama bu ikinci Düzce depremiyle yerinde kentsel dönüşümün hem canı hem malı koruduğunu söyledi.

Verilen detaylara göre, kura çekimiyle, birden fazla yakınını kaybeden aileler için satın alınan 3 oda 1 salon 22 konut, bir yakınını yitiren aileler için alınan 2 oda 1 salon 62 konut, hak sahiplerine teslim edildi.

Birlikten İzmir Doğar kampanyasıyla alınan 84 dairenin kuraları çekildi!

Söz konusu programa İZTO Başkanı Mahmut Özgener, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Ege İhracatçı Birlikleri Başkanı Jak Eskinazi, İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği Başkanı Haydar Özkan ile hak sahibi depremzedeler katılım sağladı.

Verilen bilgilere göre, diğer bir taraftan törende, depremde yıkılan Rızabey Apartmanı'nda yer alan diş polikliniğinde hayatını kaybeden 27 yaşındaki diş hekimi Zarife Doğan'ın babası Kamil Doğan, kızının görev esnasında vefat ettiği için şehit sayılmasını istediğini dile getirerek bu konuda Vali Köşger'den yardım talep etti.

TOKİ kuraları peş peşe çekildi! TOKİ kura sonucu nasıl sorgulanır ve nereden bakılır? 25 Kasım TOKİ kura takvimi...

TOKİ Arsa kura çekimi ne zaman? TOKİ arsa ödemeleri nasıl yapılacak? TOKİ arsa fiyatları ne kadar? 

TOKİ kurasında 411 bin 706 kişinin kura sonucu belli oldu! Kurada ismi çıkmayanlar ne yapacak?


Geri Dön