25 / 04 / 2024

Bitcoin 58 bin doları geçti!

Bitcoin 58 bin doları geçti!

Kripto para piyasalarındaki volatilitede, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, kripto para borsalarının daha çok düzenleneme gerektirdiğine dikkat çekti. Peki kripto para piyasalarında son durum ne?



Kripto para piyasalarındaki volatilitede, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, kripto para borsalarının daha çok düzenleneme gerektirdiğine dikkat çekti.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; ABD Temsilciler meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde sanal sunum gerçekleştiren Kripto para piyasalarındaki volatilitede, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, kripto varlıkların işlem gördükleri piyasalarla ilgili SEC ya da diğer kardeş kuruluş olan Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu kapsamında düzenleyici bir kapsam olmadığını vurguladı ve "Böyle bir düzenleme büyük bir güven oluşturabilir. Şu anda kripto piyasalarına ilişkin bir piyasa düzenleyici yok; ve bu nedenle de kazançların dolandırılması ya da manipüle edilmesine karşı hiç bir koruma yok" diye konuştu. 

Bitcoin 58 bin doları geçti!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen da hafta başında konuyla ilgili açıklamasında, ülkesinde kripto paralara ilişkin yeterli hukuksal çerçeve olmadığını ve bunun vurgulamaya değer bir konu olduğunu belirtti. 

Son 24 saat içinde 57,600.32 ve 59,464.61 dolar arasında seyreden Bitcoin, yüzde 0.19 artışla 58,426.94 dolara çıkarken, birimin haftalık kazancı yüzde 2.83 oldu. Bitcoin'in toplam piyasa hacmi de, 1.0 trilyon 93 milyar dolara çıktı. 

Kripto para piyasalarının ikinci büyük birimi Ethereum da 3,510.00 dolar ve 3,955.55 dolar arasında seyrederken, son 24 saatte yüzde 8.46 yükselişle 3,866.17 dolara ulaştı ve haftalık kazancı yüzde 32.61 ve birimin piyasa hacmi de 447.63 milyar dolar seviyesinde oldu.

Kripto para piyasalarının üçüncü büyük birimi Binance Coin de son 24 saatte yüzde 0.03 artış kaydederek 633.81 doları görürken, haftalık kazancı yüzde 4.13 ve piyasa hacmi de 97.24 milyar dolar seviyesinde oldu. 

Bitcoin 58 bin doları geçti!

Tüm piyasalarda toplam hacim de 2.0 trilyon 392.38 milyar dolara ulaştı. Kripto para borsalarına ilşkin talebin artmasıyla yaşanan hızlı tırmanışla, toplam piyasa hacmi ilk kez 7 Ocak tarihinde 1.0 trilyon dolar, ilk kez 15 Şubat'ta 1.5 trilyon dolar ve 10 Nisan'da 2.0 trilyon dolar sınırını geçmişti. 

Kripto para piyasalarına gelen satışların etkisiyle, son 24 saatte en yüksek hacimli 100 birimden 73 birimin değerinde gerileme yaşanırken, ilk 10 birimden altı birim de gerileyenlerden oldu. 

Toplam 9,651 kripto para biriminin işlem gördüğü 376 piyasadaki toplam piyasa hacminin yüzde 45.4'ünü Bitcoin, yüzde 18.6'sını da Ethereum oluşturuyordu. Tüm piyasalarda 24 saatlik işlem hacmi de 220 milyar dolar civarındaydı. 

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, gerçekleştirdikleri araştırmanın, Avrupalılar'ın yüzde 50'sinin dijital euro ile ilgilendiklerine dikkat çekti; fakat, ECB'nin şu an henüz dijital euro çıkarmaya ilişkin bir kararı olmadığına dikkat çekti. 

Bitcoin 58 bin doları geçti!

Avrupa Üniversitesi Enestitüsü'nün (EUI) düzenlediği Birliğin Durumu forumunda açıklamalarda bulunan Lagarde, dijital euronun çok daha kapsayıcı, aynı zamanda daha az maliyetli, hızlı ve işlevli olacağına inandığına dikkat çekti. Lagarde, bunlara karşılık, bu konuda bir karar vermeden önce çözülmesi gereken birçok problem olduğunu da dile getirdi. 

Dijital euro'ya ilişkin kararın yalnızca bankaya "bırakılamayacak kadar önemli" olduğuna ve gizlilik gibi konular gerekçesiyle Avrupa hükümetlerinin karara dahil olması gerektiğine vurgu yapan ECB Başkanı, ayrıca ticari bankaların böyle bir dijital varlığa ilişkin endişelerini dile getirdiklerini de aktardı.

Dogecoin'de neler oluyor? Neden düşüyor?

Kripto paralar için dikkat çeken uyarı: Hepsi batacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön