26 / 04 / 2024

Dogecoin'de neler oluyor? Neden düşüyor?

Dogecoin'de neler oluyor? Neden düşüyor?

Dogecoin dün akşam çakıldı. Peki Dogecoin neden düşüyor? Elon Musk'ın Dogecoin açıklamaları piyasayı nasıl etkiliyor? İşte detaylar...



Elon Musk geçtiğimiz günlerde Dogecoin'in şaka amaçlı olduğunu açıklamış ve yatırımcıları kripto paralara ilişkin dikkatli olmaları uyarısını yapmıştı. Elon Musk'ın SNL'deki açıklamalar beklenirken Dogecoin'de ani bir gerileme yaşandı.

Habertürk'te yer alan habere göre; Elon Musk'ın sunacağı SNL programından önce, Dogecoin bir anda düştü. 30 dakikada 0.71 dolardan 0.59 dolara düştü. Sert düşüşten 15 dakika önce kripto para borsalarında yer alan cüzdanlara büyük miktarlarda Dogecoin aktarılması 'balina' denilen büyük yatırımcıların satış dalgasını tetiklediğini gündeme getirdi. Dogecoin 0.60'ın altından gelen tepki alımlarıyla 19.45 sıralarında tekrar 0.66 dolara çıktı.

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, ABD'nin ünlü komedi programı Saturday Night Live'ın (SNL) dün yayınlanan bölümünde sunucu koltuğundaydı. Daha önce birçok ünlü isim SNL'nin koltuğunda yer aldı. Fakat Elon Musk, Twitter aracılığıyla yaptığı paylaşımlarla SNL'i bu hafta yalnızca keyifli vakit geçirmek isteyenlerin değil kripto para yatırımcılarının da heyecanlı bir şekilde beklemesine neden oldu.

Dogecoin de neler oluyor? Neden düşüyor?

Musk, 28 Nisan tarihinde yaptığı ilk duyuruda ünlü The Godfather filmine gönderme yaparak yaptığı kelime oyunuyla "The Dogefather, SNL, 8 Mayıs" dedi. 

Daha sonra geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada ise 'konuk oyuncular' mesajıyla SNL'e katılacak isimlerin olduğu bir fotoğrafı yayınladı. Fotoğrafta çok da kaliteli olmayan bir şekilde Dogecoin'in sembolü olan Shiba Inu cinsi köpeğe de yer verildi.

Bu paylaşımlar Elon Musk'ın SNL'de Dogecoin'e ilişkin önemli bir açıklama yapacağına ilişkin önemli bir beklenti yarattı. Sosyal medyada daha önce bilançosuna Bitcoin ekleyen Tesla'nın Dogecoin de aldığıyla ilişkin iddialar bile başladı. 

Bu sebeple 28 Nisan sabahı 0.27 dolardan işlem gören Dogecoin 0.71 dolara kadar çıktı. Yani Elon Musk'ın yarattığı beklenti yüzde 162 oranında artış yaşandı. 

1 DAKİKA ÖNCESİNDE BAŞLADI

Dogecoin de neler oluyor? Neden düşüyor?

Dün 18.29 sıralarında ise inanılmaz bir satış başladı. Dogecoin 0.71 dolardan 30 dakika içinde 0.59 dolara geriledi. Tam olarak ne yaşandığının analiz edilmesi için tozun dağılması beklenmeli. Fakat ilk anda 18.15 civarında bir kripto para borsasındaki tek bir cüzdana 11, başka bir kripto para borsasındaki tek bir cüzdana ise yaklaşık 15 milyon dolar değerlik Dogecoin aktarıldığı belirlendi.

Bu da satışları 'balina' denilen büyük yatırımcıların tetiklediğinin konuşulmasına neden oldu. 

Anlık olarak 0.60'ın altına gerileyen Dogecoin'de saat 19.00 itibarıyla ise tepki alımları gerçekleşti. Saat 19.45 itibarıyla yeniden 0.66 dolara çıktı.

Dogecoin bu seviyesiyle son 1 haftada yüzde 80 değerlenmiş oldu.

İngiltere'den flaş kripto para uyarısı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön